Casarecce met Groene boontjes, Kersttomaatjes en Basilicum

Casarecce met Groene boontjes, Kerstomaatjes en Basilicum

Dit recept voor Casarecce met Groene boontjes, Kerstomaatjes en Basilicum hebben we voor het eerst gegeten in de agriturisme Le Campanelle in Sicilie. Daar heet het Casarecce con fagiolina, pomodorina fresco en basilicio. Een foto van dit gerecht vindt je hier. In het oorspronkelijk gerecht komen geen ui en knoflook voor.

Voor een keer mogen de groene boontjes meer dan beetgaar gekookt worden. Ze dienen immers als ingrediënt in de saus. En probeer zo smaakvol mogelijk tomaatjes te vinden. In Sicilië is dat niet moelijk. Zucht …

Als pasta wordt casarecce gebruikt. Casarecce (de ‘huisgemaakte’) vonden hun oorsprong in Sicilië maar komen ook in andere Zuid-Italiaanse streken vaak voor. Ze danken hun naam aan de oude traditie van huisgemaakte pasta. Casarecce zijn opgerold als oude perkamentrollen en zijn aan de uiteinden gebogen om de saus tot de laatste druppel op te vangen. Het gladde, poreuze oppervlak is geschikt voor elke saus, van de traditionele tot de snellere, lichte keuken. Wij verkiezen de pasta van Da Cecco. Maar ook Barilla biedt deze vorm aan.

Casarecce met Groene boontjes, Kerstomaatjes en Basilicum

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 2 personen
Calorieën: 561kcal

Ingrediënten

  • 150 gram groene boontjes
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 20 gram olijfolie
  • 10 basilicumblaadjes
  • 250 gram casarecce
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • piment d'Espelette

Instructies

Voorbereiding

  • Kuis de boontjes. Breek of snij de uiteinden af en was ze. Breng een kom met water aan de kook en doe er wat zout in wanneer het water kookt. Doe er dan de boontjes in en laat zeker 6 minuten koken. Giet de boontjes dan af en spoel onder koud stromend water tot ze koud zijn. Snij de boontjes dan in stukjes van 6 tot 7 mm.
  • Zet ieder kersttomaatje rechtop en snij in de lengte in vieren.
  • Snij de ui en knoflook in kleine stukjes.

Afwerking

  • Breng een kom met water aan de kook en doe er wat zout in wanneer het water kookt. Doe er dan wat zout bij en de pasta. Kook zolang als aangegeven op de verpakking.
  • Doe wat olie in een kookpan en fruit de uit en knoflook glazig. Doe er dan de tomaatjes en boontjes bij en laat zachtjes garen toe de pasta klaar is.
  • Doe wat kookwater van de pasta in een kommetje alvorens de pasta af te gieten.
  • Doe dan de pasta bij de groenten en roer goed dooreen. Doe er ook wat van het kookwater bij.
  • Doe dan de gescheurde basilicum blaadjes bij de pasta en groenten. Roer nog even en dien op. Bestrooi met wat piment d'Espelette of andere peper.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 561kcal | Koolhydraten: 91g | Eiwit: 18g | Vet: 11g
5 van 3 stemmen

Voor een overzicht van al onze pastagerechten, klik hier.

Geef een reactie