Pizzasaus volgens Marc Vetri

Het recept voor deze Pizzasaus volgens Marc Vetri komt uit zijn boek Mastering Pizza. Volgens Bol.com is dit boek “een revolutionaire gids voor het maken van heerlijke pizza’s thuis, met een verscheidenheid aan basisdegen zodat uw pizza perfect wordt, ongeacht wat voor soort oven of uitrusting u hebt. In Mastering Pizza pakt de bekroonde chef-kok Marc Vetri het onderwerp aan met zijn handelsmerk precisie, waardoor een perfecte pizza voor iedereen beschikbaar is. De recepten, die zijn voortgekomen uit jarenlang onderzoek in Italië en het perfectioneren ervan in Amerika, hebben een verscheidenheid aan basisdegen met verschillende hydratatiewaarden, waardoor thuiskoks dezelfde resultaten kunnen bereiken met een gewone keukenoven als met een professionele pizza-oven. Het boek behandelt populaire standaarden zoals Margherita en Carbonara, maar bevat ook onverwachte toppings zoals mosselen en truffels, en zelfs een dessertpizza gemaakt met Nutella.”

Van Marc Vetri publiceerden we eerder al zijn recept voor deeg uit het vermelde boek. Dit recept kun je hier vinden.

Wij vinden deze saus vooral praktisch omdat in de tomatensaus ook basilicum verwerkt wordt. Wij vergeten immers maar al te vaak de basilicum toe te voegen na het bakken. En wanneer die toegevoegd wordt voor het bakken schiet er niet veel meer van over na het bakken. Vandaar deze saus dus.

Deze saus kan als basis dienen om een MOSSEL RAGU te maken als beleg voor pizza. Was hiervoor 500 gram mosselen. Gooi de mosselen die al open of gebarsten zijn weg. Voeg de mosselen toe aan de pizzasaus, samen met een snufje zout en een flinke hoeveelheid versgemalen zwarte peper. Kook de mosselen op matig vuur tot ze open zijn en laat ze in 10 tot 15 minuten hun sapjes in de saus oplossen. Als de saus lekker zilt ruikt, schep je de mosselen uit de schaal, gooi je de schelpen weg en reserveer je de mosselen om de pizza te bedekken. Je hebt genoeg saus voor ongeveer zes pizza’s.

Pizzasaus volgens Marc Vetri

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 6 pizza’s
Calorieën: 46kcal

Ingrediënten

  • 400 gram tomaten uit blik
  • 20 gram extra vergine olijfolie
  • 10 gram verse basilicumbladeren
  • 3 gram kosher zout

Instructies

  • Giet alles in een blenderpot. Gebruik een staafmixer om alles net zo lang te mengen tot het een beetje brokkelig is. Korte pulsen zijn het beste omdat overblenden deze saus dun kan maken.
  • Gebruik de saus direct of zet hem in de koelkast voor 4 tot 5 dagen.

Uitrusting

Mixer

Notities

Wanneer je geen pitjes van de tomaten in je saus wil moet je de tomaten door een passe-vite halen ipv de blender te gebruiken. Hak in dit geval de basilicumblaadjes fijn alvorens te zeven.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 46kcal | Vet: 3g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle sausen op de site van Een Beetje Beter, klik hier

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept