Pesto van Pistachenoten uit Thermomix

Pesto van pistachenoten uit Thermomix

Dit recept van Pesto van pistachenoten is afkomstig van de site About Nuts en kun je hier vinden. We hebben het aangepast om te bereiden in een Thermomix.

About Nuts is een informatief platform waar je alles kunt vinden over de gezonde eigenschappen van pinda’s en noten. Noten zijn erg populair als snack, maar ze passen ook prima in een gezonde leefstijl! Hoe lees je op die website. Ook vind je er heerlijke recepten om iedere dag van noten te genieten.

Iedereen kent wel de traditionele pesto genovese die gemaakt wordt van pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Hier worden de pijnboompitten vervangen door pistachenootjes. Waarom: omdat dit minstens zo lekker is en we dit gegeten hebben tijdens onze vakantie in Sicilië, de bakermat van de pistachenoten.

Het voordeel van zelf pesto maken is dat je alle ingrediënten onder controle hebt en je zo verzekerd bent dat die alle van prima kwaliteit zijn, wat bij pesto uit potjes lang niet altijd het geval is. Bovendien is de pesto zo klaar in een Thermomix.

Deze pesto gebruiken we in ons recept voor Trofie met gegrilde courgettes, worst en pesto van pistachenoten dat je hier kunt vinden.

Pesto van pistachenoten

Bereidingstijd5 min
Totale tijd5 min
Porties: 1 portie van 500 gram

Ingrediënten

  • 250 gram pistachenoten
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram verse basilicum 1 bosje
  • 2 tenen knoflook
  • 25 cl olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de parmezaanse kaas in blkjes en doe die in de mengbeker.
    Stel TM in: 10 seconden / snelheid 8
    Zet de kaas opzij
  • Doe nu ook de pistachenoten en de gepelde knoflook in de mengbeker.
    Stel TM in: 10 seconden / snelheid 6
  • Doe nu ook de basilicum in de mengbeker.
    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 4
  • Doe nu opnieuw de kaas in de mengbeker
  • Voeg nu de olie toe:
    Stel TM in: 30 seconden / snelheid 3,5 en giet ondertussen de olie op het mengbeker deksel zodat de olie goed mengt met de overige ingrediënten. Doe dit tot je de gewenste dikte hebt.
  • Kruid de pesto hierna met zout en peper.
5 van 1 stem

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier.

Voor een overzicht van alle sausen, klik hier.

Geef een reactie