Geroosterde Rode Peper Curry Soep

Geroosterde Rode Peper Curry Soep

Dit recept voor Geroosterde Rode Peper Curry Soep bereiden wij sousvide. Deze methode werkt heel goed voor soepen, omdat je op die manier geen risico loopt dat er iets aanbrandt. Je vermijdt ook dat de soep overkookt. Sousvide koken zorgt dus voor gemoedsrust. Het koken gaat nooit mis, omdat je exacte wetenschap toepast op het kookproces. Traditionele kooktechnieken boven een hoog vuur zijn afhankelijk van de kok om de juiste temperatuur en de tijd die nodig is om het eten goed te koken te bepalen. Sous vide verwijdert het giswerk. Door de temperatuur van het waterbad in te stellen op de gewenste binnentemperatuur van het voedsel als het eenmaal gaar is, is het onmogelijk om het voedsel over te koken, zelfs als je het vergeet. Deze mogelijkheid om de kooktijd voor de meeste voedingsmiddelen te verlengen zonder enige negatieve invloed is een enorm pluspunt. Wie meer wil weten over sousvide, kan oa hier klikken.

Je kunt gerust meerdere zakken met groenten tegelijk sousvide maken en de extra’s invriezen voor later. Die soepen kunnen je dan, wanneer vandoen, in 15 minuten worden opgewarmd en verder afgewerkt. En ja, in Nederland is het geen Geroosterde Rode Peper Curry Soep, maar Geroosterde Rode Peper Kerry Soep. Maar dat hebben we al eerder gezegd (klik hier om dit na te lezen).

Geroosterde Rode Peper Curry Soep

Geroosterde Rode Peper Curry (Kerrie) Soep, sousvide bereid
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Soep
Keuken: Modernistisch
Porties: 5 personen
Calorieën: 153kcal

Ingrediënten

 • 4 rode paprika’s
 • 3 wortels
 • 3 stengels witte selder
 • 1 ui
 • 1 liter groentebouillon
 • 40 cl kokosmelk
 • 1 eetlepel rode currypasta, of meer indien gewenst
 • 2 teentjes knoflook
 • Zout en peper naar smaak
 • Rode chilivlokken, voor garnering
 • Koriander, voor garnering

Instructies

 • Brand de rode paprika's met een gasbrander tot ze zwart zijn. Bij gebrek aan een gasbrander kun je ze ook roosteren boven de vlam van je gasvuur indien je kookt met gas. Een ander alternatief is om de paprika's onder de grill van je oven te plaatsen.
 • Laat ze afkoelen en verwijder dan de stengels, de zaadlijsten en de zaadjes.
 • Verwarm het waterbad voor tot 85°C.
 • Snij de schil af van de wortels met een dunschiller en snij de wortels in kleine blokjes. Snij de nerven van de selder af met een dunschiller en snij ook in stukjes. Pel tenslotte de ui en de knoflook en snij in snippers. Snij ook de paprika in stukjes.
  Doe dan al deze groenten in een plastic zak (of meerdere)met behulp van de dompelmethode of een vacuümsluitmachine en zorg ervoor dat ze een enkele laag vormen.
 • Dompel de zak(ken) onder in het waterbad en laat 1 uur koken.
 • Doe nu de gekookte groenten in een grote pot met de resterende ingrediënten, behalve de rode chilivlokken en de koriander. Kook gedurende 10 minuten.
 • Verwerk tot een gladde massa met een staafmixer.
 • Serveer met zout en peper naar smaak.
 • Garneer met rode chilivlokken en koriander (tenzij je geen koriander lust natuurlijk).

Uitrusting

Notities

Voor wie een Thermomix heeft raad ik aan de soep gedurende 1 minuut aan snelheid 10 te mixen. Dan bekom je werkelijk een heerlijke gladde soep. Door te mixen met mijn Bamix handmixer slaag ik er niet in dergelijke fijne consistentie te verkrijgen.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 153kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 2g | Vet: 12g
4.67 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die sousvide klaargemaakt worden, klik hier. Voor een overzicht van alle recepten voor het bereiden van soep, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *