Oosters Stoofvlees uit Slowcooker

Oosters Stoofvlees uit Slowcooker

Dit recept voor Oosters Stoofvlees uit Slowcooker is gebaseerd op een recept van Britje Schuurmans in de Facebook groep Slowcooker Recepten. Daar noemt zij het gerecht ‘Droom van een stoof’. Haar recept heb ik lichtjes aangepast. Om te beginnen al een dubbele hoeveelheid genomen omdat, zoals de meeste bereidingen in de slowcooker, het gerecht zich gemakkelijk laat invriezen. Het vlees heb ik ook eerst even aangebakken alvorens in de slowcooker te doen. De uien en knoflook heb ik daarentegen niet aangebakken. De olie werd vervangen door bakboter. En tenslotte, en allicht de belangrijkste aanpassing: de uien heb ik vervangen door zilveruitjes. En voor de Nederlandse vrienden: Het gaat hier om diepgevroren, maar VERSE uitjes. Niet de in zuur opgelegde exemplaren. Zie ook mijn recept voor stifado hierover. En ja, met stoofvlees bedoelen wij runderlappen.

In tegenstelling tot wat men meestal aanraadt bij bereidingen in een slowcooker is het aangeraden om bij de bereidingen van dit Oosters Stoofvlees uit Slowcooker het deksel toch te openen en af en toe eens te roeren. Anders loop je het risico dat de bloem naar de bodem zakt en aanbrandt.

Oosters Stoofvlees uit Slowcooker

Voorbereidingstijd10 min
Passieve Tijd7 uur
Totale tijd7 uur 10 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Porties: 4 personen
Calorieën: 448kcal

Ingrediënten

  • 1 kg stoofvlees
  • 30 gram boter
  • 4 eetlepels bloem
  • 200 gram zilveruitjes, eventueel diepgevroren
  • 4 teentjes knoflook
  • 7 cl ketjap manis
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 4 dl kokosmelk
  • peper en zout

Instructies

  • Snij het vlees in blokjes. Doe de boter in een braadpan en bak het vlees even aan. Breng dan het vlees over in de slowcooker. Doe dit eventueel in twee keer.
  • Spoel de pan even uit met een klein beetje water om eventuele bakresten los te maken en giet dit vocht bij het vlees. Doe de bloem bij het vlees en meng goed dooreen.
  • Pel de knoflookteentje en snij in kleine stukjes. Voeg toe aan het vlees.
  • Doe ook de tomatenpuree, de ketjap manis, de sambal en de kokosmelk in de slowcooker en meng nogmaals goed dooreen. Doe nu ook de zilveruitjes in de slowcooker.
  • Laat nu de slowcooker 7 uur garen op SLOW. Roer om de twee uren even flink door. Kruid af met peper en zout naar smaak.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 448kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 61g | Vet: 19g
4.2 van 5 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een slowcooker, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.

Geef een reactie