Dit recept voor Pasta met doperwtjes en saffraan is afkomstig van EVA en kun je hier vinden. We gebruiken wel verse erwtjes en voegen een klein beetje van het kookvocht van de pasta toe aan de saus. Zo wordt de saus iets smeuïger. Ook zorgt dit dat de saus goed aan de pasta blijft plakken. Het zetmeel dat het pastawater bevat, maakt van het kookvocht immers het ideale middel om saus in te dikken. Ook vermengen we de nootjes onder de saus en strooien wat Parmezaanse kaas op de pasta.
Pasta met doperwtjes en saffraan
Pasta met verse doperwtjes en saffraan
Porties: personen
Calorieën: 706kcal
Ingrediënten
- 500 gram pasta farfelle of spirelli
- 500 gram verse erwtjes
- 2 sjalotten
- 33 gram amandelnoten, gehakt
- 33 gram hazelnoten, gehakt
- 33 gram pijnboompitten, gehakt
- 250 ml sojaroom
- 20 gram olijfolie
- 3 takjes marjolein
- 1 portie saffraan
- peper en zout
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
- Breng water aan de kook. Doe zout in het water wanneer het water kookt. Roer even dooreen en doe dan ook de erwtjes in het water. Kook de erwtjes ongeveer 7 minuten. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water om hun mooie, groene kleur te behouden.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stoof de sjalotjes in de olijfolie en voeg de marjolein en saffraan toe. Voeg na enkel minuten de doperwtjes toe.
- Giet de sojaroom erbij. Doe ook de nootjes erbij. Doe ook enkel eetlepels kookvocht van de pasta bij de saus en laat even inkoken.
- Verdeel de pasta en de saus over de borden en werk af met wat Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 706kcal | Koolhydraten: 100g | Eiwit: 56g | Vet: 43g
Voor een overzicht van alle pastagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.