Gazpacho van komkommer

Gazpacho Van Komkommer uit Thermomix

Dit recept voor een Gazpacho Van Komkommer uit Thermomix is gebaseerd op een recept van Peter Nelissen. Dit recept kun je hier vinden. Aan dit recept heb ik wat teentjes knoflook toegevoegd en maak ik klaar in de Thermomix in plaats van in een blender. De Thermomix leent zich met uitstek om dit recept klaar te maken vanwege de mogelijkheid om alles fijn te malen.

Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht. Het is een koude soep van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat, en in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden. Gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout. Het gerecht wordt zowel als amuse, voorgerecht, hoofdgerecht, tapa of als tussendoortje gegeten.

Oorspronkelijk werden alle ingrediënten fijngesneden, gemengd en gepureerd met een vijzel maar tegenwoordig wordt meestal de blender gebruikt. Eventueel wordt het mengsel daarna gezeefd. Een deel van de ingrediënten wordt vaak alleen gesneden en er soms apart bij geserveerd zodat ieder ze naar eigen smaak kan toevoegen. Eigenlijk kunnen allerlei ingrediënten in de gazpacho verwerkt worden zolang ze maar van goede kwaliteit zijn. Hier gebruiken we dus komkommer in plaats van tomaat. De basilicum kan eventueel vervangen worden door munt.

Gazpacho Van Komkommer uit Thermomix

Koude soep op basis van komkommer, bereid in eenThermomix
Rusttijd3 uur
Totale tijd3 uur 10 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Trefwoord: komkommer, koude soep, Thermomix
Porties: 3 personen
Calorieën: 184kcal

Ingrediënten

 • 3 komkommers, in grove stukken gesneden
 • 1 ajuin, gepeld en in grove stukken gesneden
 • 3 handjes basilicumblaadjes
 • 3 eetlepels Griekse yoghurt
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 20 ml limoensap
 • peper en zout
 • 2 knoflookteentjes gepeld

Instructies

 • Doe alle ingrediënten in de thermomix.
  Mix 1 minuut op snelheid 10.
 • Laat 3 uur rusten in de koelkast
 • Garneer met wat druppels olijfolie en basilicumblaadjes

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 184kcal | Koolhydraten: 8.4g | Eiwit: 6.3g | Vet: 13.8g
5 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor een overzicht van alle recepten voor het bereiden van soep, klik hier

Dit delen:

2 gedachten over “Gazpacho Van Komkommer uit Thermomix”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *