Parmigiana Di Melanzane

Parmigiana Di Melanzane

Dat is een vegetarische schotel, lijkt wat op lasagne, maar er zit geen pasta in. Het bestaat uit laagjes gebakken aubergine, afgewisseld met tomatensaus en Parmezaanse kaas. Deze kan trouwens (gedeeltelijk) vervangen worden door mozzarella

In Italië is dit recept eeuwen oud, maar de officiële herkomst is onduidelijk. De zuidelijk regio’s Campania en Sicilia claimen dit recept, maar de provincie Parma in de meer noordelijk gelegen regio Emilia Romagna doet hetzelfde

Parmigiana Di Melanzane

Lekker vegetarisch voorgerecht: Parmigiana Di Melanzane
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 404kcal

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 175 gram Parmzaanse kaas
  • 500 ml passata
  • 1 snuifje Zout
  • olijfolie

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de aubergine in cirkelvormige plakjes van 3 mm.
  • Bestrooi de plakjes met zout en plaats ze 1/2 uur in een vergiet om het bittere vocht te verwijderen. Spoel dan grondig af met koud water en droog de schijfjes.
  • Doe 3 eetlepels olijfolie in de ovenschaal en bedek de bodem ermee.
  • Klop de eieren los met wat water.
  • Haal de aubergineschijfjes door de bloem en dan door het ei.
  • Bak ze dan kortstondig goudbruin in een hete pan met olijfolie.
  • Doe de plakjes na het bakken in de ovenschotel: Leg ze laag om laag met schijfjes Parmezaanse kaas en de tomatenpuree. Eindig met laagje kaas.

Afwerking

  • Verwarm de oven voor tot 180°.
  • Plaats schotel gedurende 30 minuten in de oven.

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 404kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 19g | Vet: 24g
5 van 1 stem

Geef een reactie