Deze rollade van verse pasta met oesterzwammen, pesto, truffel en Castelmagno-kaas is ideaal als voorgerecht op een feestmaal met veel personen. Een van mijn lievelingsgerechten en gegarandeerd een succes.
Een feestelijk pastagerecht met verse zelfgemaakte pasta dat zowel als voor- als hoofdgerecht kan gegeten worden. De vulling kun je naar eigen smaak aanpassen. Dunne zalmsneetjes of spinazie bvb. Hier gaan we voor een vegetarische versie. Kan erg gemakkelijk op voorhand klaar gemaakt worden.
Dit recept is afkomstig van Natale Bacchetta van Ristorante Colonne in Varese.
Rollade van verse pasta met oesterzwammen, pesto, truffel en Castelmagno-kaas.
Ingrediënten
Béchamelsaus
- 300 ml melk
- 30 gram bloem
- 30 gram boter
Voor de Pasta
- 200 gram bloem bij voorkeur semola
- 2 eieren
Voor de truffelsaus
- 250 ml culinaire lichte room
- 80 gram truffelpasta; salsa tartufata
Voor de vulling
- 100 gram parmezaanse
- 100 gram Castelmagno-kaas
- 300 gram oesterzwammen
- 100 gram pesto alla genovese
Instructies
Voorbereiding
- Rasp de kazen.
- Snij de oesterzwammen in reepjes en sauteer ze lichtjes.
- Maak de pasta: Meng de bloem met de eieren. Deeg even laten rusten en dan lasagna bladen maken: Maak 8 bladen van ongeveer 15 cm op 1 m.
- Kook de pasta:Doe blad per blad in kokend water en laat kort koken. Laat schrikken in koud water. Leg op handdoek, lichtjes over elkaar 2 rechthoeken maken van ieder 4 bladen. Droog bovenkant af.
- Maak de béchamelsaus:Smelt de boter in een pan en meng de bloem erdoor. Melk al roerend toevoegen.
- Voeg dan de pesto door de saus.
- Smeer bechamel met pesto uit over de lasagna (niet dik !)
- Verdeel dan de gesneden oesterzwammen over de pasta.
- Strooi Parmezaanse erover uit.
- Verdeel Castelmagno en strooi uit op deeg.
- Rol nu de pasta op; Na enkele toeren de linker en rechterrand afsnijden en dit deeg dwars leggen in rol. Verder rollen.
- Wikkel de pastarollen in microgolfcellofaan en plaats in koelkast.
- Maak de saus: Verwarm de room en laat voor 2/3 inkoken. Roer er dan de truffelpasta door.
Afwerking
- Plaats de pastarol in een stoomkoker of (-oven) en laat ongeveer 20 minuten koken.
- Verwarm na 15 minuten de saus.
- Verwijder de cellofaan en snij in schijfjes van ongeveer 2 cm.
- De pastarolletjes in het midden van het bord schikken en er drie lepels truffelsaus overgieten.
Uitrusting
Notities
Voedingswaarden per Portie
Voor een Vlaamse variant (met hesp en witloof) van deze rollade, klik hier. Voor een overzicht van al onze pastagerechten, klik hier.