Huisgemaakte Citroenlimonade

Huisgemaakte Citroenlimonade

Hier een recept voor huisgemaakte citroenlimonade. Citroenlimonade zelf maken is leuk en niet moeilijk. Als je eenmaal homemade citroenlimonade op hebt, wil je nooit meer die uit de supermarkt.

Zelf limonade maken is een kwestie van citroenen uitpersen, suiker erbij en aanvullen met water. Maar hoe maak je nou dé perfecte citroenlimonade die altijd lekker smaakt? Niet te zuur, niet te zoet en niet te waterig? 

Huisgemaakte Citroenlimonade

Recept voor het bereiden van citroenlimonade in een slowjuicer
Totale tijd20 minuten
Gang: dranken en sapjes
Keuken: Amerikaans
Porties: 5 glazen
Calorieën: 53kcal

Ingrediënten

  • 650 gram water
  • 50 gram suiker
  • 300 gram citroensap 1 citroen levert ongeveer 55 gram sap op

Instructies

  • Pers de citroenen uit. Bij voorkeur met een slowjuicer met grove zeef.
  • Doe de suiker in een kom met een dubbele hoeveelheid (in gram) water Dus bvb 100 gram water als je 50 gram suiker nodig hebt.
  • Breng aan de kook terwijl je roert zodat de suiker helemaal in het water opgelost is. Laat dan afkoelen.
  • Giet suikerwater, citroensap en de rest van het water in een fles en meng goed dooreen.

Uitrusting

Slowjuicer

Notities

Verhoudingen kunnen gewijzigd worden naar eigen smaak.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 53kcal | Koolhydraten: 13g
5 van 5 stemmen

Voor nog meer recepten van cocktails, smoothies of andere drankjes op de site Een beetje Beter, klik hier.

4 gedachten over “Huisgemaakte Citroenlimonade”

  1. ik begrijp de volgende opmerking bij 2 niet: “……met een dubbele hoeveelheid (in gram) water…..”. Dubbele hoeveelheid van wat? En er staat toch al in de ingrediëntenlijst dat je 650 gram water moet gebruiken, klopt dat dan niet?

  2. Wanneer het recept voor 4 personen gemaakt wordt, moet je de 50 gram suiker oplossen met 100 gram water. Dat bedoel ik met dubbele hoeveelheid. Later dan bij de rest van het water en de Citroën doen. Ik heb dit zo geschreven omdat je de hoeveelheden van dit recept kunt aanpassen. Bij 10 glazen bvb heb je dan 100 gram suiker en 200 gram water.

5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept