Een recept voor Pasta Carbonara uit Thermomix.
Over weinig pastagerechten wordt zoveel gediscussieerd als over de carbonara. Wel of geen peterselie? Wel of geen knoflook? Korte of lange pasta, en vooral: wel of geen room? In de Italiaanse versie zit meestal géén room. Maar wat doen de Italianen dan wél in een pasta carbonara?
Een carbonara saus wordt gemaakt met buikspek, ook wel pancetta, of wangspek, ook wel guanciale. Dit wordt dungesneden en is de basis van de saus. Klassiek wordt De pancetta of guanciale samen met een teentje knoflook gebakken in de pan. Wanneer de pasta en het spek klaar is mengt meng het door elkaar heen en haalt men de pan van het vuur. Dan roert men de eieren en geraspte pecorino door de pasta en blijft men roeren tot de eieren romig zijn geworden. Tot slot wat zout en zwarte peper.
Deze pasta staat standaard op de kaart bij de meeste restaurants in Italië, maar is ook zeker makkelijk om thuis te maken voor de hele familie. Hieronder vind je een recept voor een carbonara saus klaargemaakt in een thermomix.
Voor het klaarmaken zonder Thermomix, klik hier
Dit Recept voor Pasta Carbonara uit Thermomix is van Linda Trouillard, gepost in de Facebookgroep Receptjes Thermomixlovers! Tips en vragen van hobbykoks.
Pasta Carbonara uit Thermomix.
Ingrediënten
- 200 gram spekblokjes
- 250 gram korte pasta penne bvb
- 150 gram ricotta
- 100 gram room
- 450 gram water, zo warm mogelijk
- 80 gram melk
- 2 eigelen
- 1 snuifje peper en zout
- 30 gram parmezaanse kaas
Instructies
- Maal de parmezaanse kaas in de thermomix.
Stel TM in: 10 seconden / snelheid 10
Doe kaas in apart schoteltje. - Doe de spekjes in de mengbeker.
Stel TM in: 5 minuten / varoma / linksdraaiend en lepelstand - Voeg de pasta toe, de ricotta, de room, het water en de melk. Stel TM in: tijd minus 2 minuten die aangegeven is op de verpakking van de pasta + tijd die het duurt om de ingestelde tijd van 100 graden te bereiken / 100 graden / linksdraaiend en snelheid 1 .Als de tijd op de verpakking bvb 11 minuten is en het duurt 5 minuten alvorens de getoonde temperatuur 100 graden aangeeft, dan is de totale temperatuur 14 minuten.
- Voeg de eigelen toe.
Stel TM in: 2 minuten / 90 graden / linksdraaiend en snelheid 1 - Breng over in serveerschaal en bestrooi met peper en zout en de parmezaanse kaas;
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier.
Voor een overzicht van al onze pastagerechten, klik hier.
Ik voeg er voor de vleeseters onder ons ook nog eens gebakken kleine gehaktballetjes bij
Hoeveel fouten kan je in 1 recept steken?
1. Geen spek, geen pancetta, enkel guanciale
2. geen korte pasta, maar dikke spaghetti (spaghettoni bv)
3. geen ricotta
4. geen room
5. 1 liter water per 100 gram pasta
6. geen melk
7. geen 2 maar 4 eigelen voor deze hoeveelheid pasta en vlees
8. wel peper (is het enige juiste ingrediënt in de lijst)
9. geen parmezaan, maar pecorino (desnoods mengeling pecorino en parmezaan)
We kijken uit naar je recept, Peter 🙂
🙂
Peter, ik vermoed dat je niet gezien hebt dat dit een recept is om te bereiden in een Thermomix. Vandaar ook de verschillen met een “echt” carbonara recept. Onder meer lange spaghettislierten kunnen moeilijk bereid worden in een Thermomix. Een recept dat allicht beantwoordt aan je behoeften kun je overigens ook vinden op mijn site: https://eenbeetjebeter.be/2018/03/25/spaghetti-carbonara/