Kip met cashewnoten

Cashewnoten met kip

Dit recept voor Cashewnoten met kip komt uit de Thaise keuken en heet er Kai Phad Med Ma Maung.

Dit is een van de populairste gerechten van Thailand , mild van smaak en zeer smakelijk. Je kan de groenten in het recept ook afwisselen met andere, zoals broccoli, boontjes, champignons, kool..

naar Apple’s Thaise kookcursus

Cashewnoten met kip

Recept voor het bereiden van Cashewnoten met kip
Totale tijd15 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Porties: 1 persoon
Calorieën: 816kcal

Ingrediënten

  • 0,5 kipfilet
  • 0,25 ui
  • 2 babymaiskolfjes
  • 1 stukje wortel van 5 cm
  • 1 handvol geroosterde cashewnoten
  • 0,5 tomaat
  • 1 schijfje ananas
  • 2 tl gesnipperde look Thaise, niet gepeld
  • 1 springuitje in ringetjes gesneden
  • 2 el Olie bij voorkeur palmolie
  • 1 tl donkere sojasaus
  • 0,5 tl palmsuiker
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl oestersaus
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 5 gram suiker

Instructies

Voorbereiding: Klaarmaken van groenten en kip

  • Snij de ui, tomaat en de wortel in de lengte (in niet te kleine) stukken.
  • Rooster eventueel de noten in een pan zonder vetstof.
  • Snij de kipfilet in reepjes

Afwerking

  • Doe achtereenvolgens in een warme wok:

    Olie

    Look

    Kip

    donkere sojasaus

    palmsuiker

    vissaus

    oestersaus

    ui

    tomaat

    wortel

    ananas

    noten

    Wat water

    1 tl lichte sojasaus

    suiker

    springuitjes
  • Schep alles over in schoteltje ( Niet overgieten, want dan teveel vocht)

Notities

Doe eventueel wat verse rode chili erbij op het einde.
Vervang de kip door tofureepjes voor de veggies onder ons

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 816kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwit: 44g | Vet: 46g
5 van 1 stem

Geef een reactie