Dit recept voor Cashewnoten met kip komt uit de Thaise keuken en heet er Kai Phad Med Ma Maung.
Dit is een van de populairste gerechten van Thailand , mild van smaak en zeer smakelijk. Je kan de groenten in het recept ook afwisselen met andere, zoals broccoli, boontjes, champignons, kool…
naar Apple’s Thaise kookcursus
Cashewnoten met kip
Recept voor het bereiden van Cashewnoten met kip
Porties: persoon
Calorieën: 816kcal
Ingrediënten
- 0,5 kipfilet
- 0,25 ui
- 2 babymaiskolfjes
- 1 stukje wortel van 5 cm
- 1 handvol geroosterde cashewnoten
- 0,5 tomaat
- 1 schijfje ananas
- 2 tl gesnipperde look Thaise, niet gepeld
- 1 springuitje in ringetjes gesneden
- 2 el Olie bij voorkeur palmolie
- 1 tl donkere sojasaus
- 0,5 tl palmsuiker
- 1 tl vissaus
- 1 tl oestersaus
- 1 tl lichte sojasaus
- 5 gram suiker
Instructies
Voorbereiding: Klaarmaken van groenten en kip
- Snij de ui, tomaat en de wortel in de lengte (in niet te kleine) stukken.
- Rooster eventueel de noten in een pan zonder vetstof.
- Snij de kipfilet in reepjes
Afwerking
- Doe achtereenvolgens in een warme wok:
Olie
Look
Kip
donkere sojasaus
palmsuiker
vissaus
oestersaus
ui
tomaat
wortel
ananas
noten
Wat water
1 tl lichte sojasaus
suiker
springuitjes - Schep alles over in schoteltje ( Niet overgieten, want dan teveel vocht)
Notities
Doe eventueel wat verse rode chili erbij op het einde.
Vervang de kip door tofureepjes voor de veggies onder ons
Vervang de kip door tofureepjes voor de veggies onder ons
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 816kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwit: 44g | Vet: 46g
Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.