Pad Thai

Pad Thai

Dit is een recept voor Pad Thai of Thaise noedels.

Dit bordje gebakken noedels met gemalen pinda’s  is het bekendste gerecht uit de Thaise keuken. 

De Pad Thai is een van de drie bekendste gerechten uit Thailand. De Thaise regering heeft bij de Verenigde Naties een verzoek ingediend om dit gerecht te erkennen als cultureel erfgoed net zoals dit het geval is met de Napolitaanse pizza’s.

naar Apple’s Thaise kookcursus

Pad Thai

Thaise noedels, naar een lokaal recept
Totale tijd15 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Porties: 1 personen
Calorieën: 868kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sjalot gesnipperd
  • 100 gram kipfilet in reepjes
  • 80 gram gedroogde platte rijstnoedels
  • 1 ei
  • 1 theelepel donkere sojasaus
  • 2 theelepel tamarinde
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel palmsuiker
  • 0,25 wortel in julienne geneden
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 2 lente-uitje
  • 1 theelepel gemalen pindanootjes geroosterd
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 1 koffielepel citroensap

Instructies

Voorbereiding: Klaarmaken van groenten en kip

  • Snij de sjalot in snippers, de wortel in julienne, de kipfilet in reepjes.
  • Rooster eventueel de pindanoten in een pan zonder vetstof.
  • Week de noedels, indien niet vers ,5 minuten voor in koud water.

Afwerking

  • Verwarm de olie in een wok. Doe dan achtereenvolgens en in de volgende orde de volgende zaken erbij:

    de sjalot
    de kipfilet
    de noedels
    een beetje water
    de donkere sojasaus
    de tamarinde
    de vissaus
    palmsuiker
    wortel
    lichte sojasaus
    lente-uitjes
    gemalen pindanootjes
    chilipoeder
  • Doe dan het vuur uit en roer nog wat door elkaar. Doe dan 1 koffielepel citroensap erbij.

Uitrusting

Wokpan

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 868kcal | Koolhydraten: 86g | Eiwit: 59g | Vet: 32g
5 van 1 stem

Geef een reactie