Dit is een recept voor Pad Thai of Thaise noedels. Dit bordje gebakken noedels met gemalen pinda’s is een van de drie bekendste gerechten uit Thailand. De Thaise regering heeft bij de Verenigde Naties een verzoek ingediend om dit gerecht te erkennen als cultureel erfgoed net zoals dit het geval is met de Napolitaanse pizza’s.
naar Apple’s Thaise kookcursus
Pad Thai
Thaise noedels, naar een lokaal recept
Porties: personen
Calorieën: 868kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepel olie
- 1 eetlepel sjalot gesnipperd
- 100 gram kipfilet in reepjes
- 80 gram gedroogde platte rijstnoedels
- 1 ei
- 1 theelepel donkere sojasaus
- 2 theelepel tamarinde
- 1 theelepel vissaus
- 1 theelepel palmsuiker
- 0,25 wortel in julienne geneden
- 1 theelepel lichte sojasaus
- 2 lente-uitje
- 1 theelepel gemalen pindanootjes geroosterd
- 1 snuifje chilipoeder
- 1 koffielepel citroensap
Instructies
Voorbereiding: Klaarmaken van groenten en kip
- Snij de sjalot in snippers, de wortel in julienne, de kipfilet in reepjes.
- Rooster eventueel de pindanoten in een pan zonder vetstof.
- Week de noedels, indien niet vers ,5 minuten voor in koud water.
Afwerking
- Verwarm de olie in een wok. Doe dan achtereenvolgens en in de volgende orde de volgende zaken erbij: de sjalotde kipfilethet eide noedelseen beetje waterde donkere sojasausde tamarindede vissauspalmsuikerwortellichte sojasauslente-uitjesgemalen pindanootjeschilipoeder
- Doe dan het vuur uit en roer nog wat door elkaar. Doe dan 1 koffielepel citroensap erbij.
Uitrusting
Wokpan
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 868kcal | Koolhydraten: 86g | Eiwit: 59g | Vet: 32g
Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.
Hoi er staat 4 ei ….wanneer moeten deze eieren erbij ? En het ei in zijn geheel erbij of eerst de eieren loskloppen
Hey Joris, Goed gezien. Bedankt! Het toevoegen van het ei was ik vergeten in de instructies. Deze heb ik nu aangepast. Het ei – één ei per persoon- toevoegen na de reepjes kipfilet; In zijn geheel erbij.