Konijn met Pruimen

Konijn met Pruimen

Dit recept voor Konijn met Pruimen is een oervlaamse klassieker.

Vlees van konijn is zacht van smaak en bovendien zeer mager. Een flinke portie gedroogde pruimen en een degelijk Belgisch bier doen wonderen in de saus. Dit stoofpotje proeft nostalgisch en tegelijk hedendaags, want alle smaken en ingediënten vormen samen een gouden combinatie.

Wij gebruiken enkel de filets, niet het gehele konijn. Zo bekom je een ietwat feestelijker versie

Konijn met Pruimen

Feestelijke versie van een oervlaamse klassieker
Passieve Tijd2 uur 30 min
Totale tijd3 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 2 personen
Calorieën: 874kcal

Ingrediënten

  • 2 konijneruggen
  • 200 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 33 cl trappistenbier
  • 1 ajuintje
  • 10 jeneverbessen
  • 25 cl bouillon
  • 10 gram bloem
  • 10 gram boter
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Laat de pruimen minstens één uur marineren in het trappistenbier.
  • Pel en versnipper de ui.
  • Laat boter smelten in pan, doe de ui erbij en smoor eventjes.
  • Doe de konijnenruggen in de bloem en dan in de pan.
  • Doe ook de jeneverbessen in de pan.
  • Giet het trappistenbier en de bouillon in de pan.
  • Laat twee uur zachtjes stoven. Doe na anderhalf uur de pruimen in de pan.

Afwerking

  • Haal de filets van het been.
  • Verwarm de saus en dien op.

Notities

Krab het vlees van de beenderen en doe bij de saus om een 'rijkere saus' te hebben.
Een alternatief voor bier is wijn. Vervang in dat geval het bier door rode wijn en de bouillon door demi-glace.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 874kcal | Koolhydraten: 67g | Eiwit: 56g | Vet: 26g
5 van 1 stem

Geef een reactie