Dit recept voor Bloemkoolroosjes op zijn Thais levert ons een bloemkool met heel wat pit op.
In Thailand wonen er 40 verschillende volkeren. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de Thaise keuken zeer divers is en gebruikmaakt van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, kruiden en specerijen. Echter wordt er vrijwel altijd gebruik gemaakt van de vijf fundamentele smaaksensaties in iedere maaltijd en soms ook binnen één gerecht. Deze zijn pittig, zuur, zoet, zout en bitter.
Bloemkoolroosjes op zijn Thais
Bloemkoolroosjes op zijn Thais als hapje vooraf
Porties: personen
Calorieën: 19kcal
Ingrediënten
- 1 bloemkool (van 750 gram)
- 5 lenteuitjes
- 1 el archideolie
- 2 el grofgesneden knoflook
- 2 rode of groene Thaise pepers
- 1 el lichte sojasaus
- 0,5 tl suiker
- 0,5 tl kurkuma
- 1,5 dl water
- 1 tl zout
Instructies
Voorbereiding
- Snij de bloemkool in roosjes. Snij de bosuitjes in stukjes van 2,5 cm.
- Doe de zaadjes uit de pepers en snij die ook in reepjes.
Bereiding; Verdeel in twee en voer twee keer de volgende stappen uit:
- Verhit in een wok de olie op hoog vuur.
- Als de olie begint te verdampen, voeg dan de ui, de knoflook en pepers toe. Roerbak 20 seconden en voeg dan de bloemkoolroosjes toe.
- Laat 1 minuut bakken en voeg dan de sojasaus, het zout, de suiker, kurkuma en water toe.
- Laat nog ongeveer 10 minuten stoven tot de bloemkool beetgaar is.
- Laat afkoelen en serveer koud.
Uitrusting
Wokpan
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 19kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vet: 1g
Voor een overzicht van alle antipasti gerechten op de site Een beetje Beter, klik hier