Eierbundeltjes

Eierbundeltjes

Omelet in reepjes als appetizer

Eierbundeltjes

Omelet in reepjes op zijn Thais als hapje vooraf
Totale tijd45 min
Gang: Antipasta
Keuken: Thais
Porties: 12 personen
Calorieën: 81kcal

Ingrediënten

  • 1 el sesamzaad
  • 1 preistengel
  • 5 eieren
  • 0,25 tl zout
  • 0,25 tl witte peper
  • 3 tl Olie
  • 2 el sojasaus Japanse
  • 2 el rijstazijn

Instructies

Voorbereiding

  • Rooster de sesamzaadjes ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan om aanbranden te voorkomen.
  • Snij uit het groene deel van de prei reepjes van ongeveer 12 cm. Blancheer die ongeveer 30 seconden en leg dan in ijswater. Laat ze goed uitlekken en droog ze op keukenpapier;
  • Klop de eieren met het zout en de peper schuimig.
  • Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan op een matig vuur. Giet de helft van het eimengsel in de pan. en doe het deksel erop. Bak de omelet 2 minuten aan beide kanten.
  • Herhaal de vorige stap voor de andere helft van het eimengsel.
  • Laat afkoelen.

Bereiding

  • Snij nu uit de omeletten reepjes van 7 cm lang en 5 mm breed.
  • Bind een preistengel rond een bundeltje van 8 omeletreepjes.

Afwerking

  • Leg de bundeltjes op een bord.
  • Meng azijn, sojasaus en sesamzaadjes en besprenkel de bundeltjes ermee

Uitrusting

Gietijzeren Pan

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 81kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 4g | Vet: 6g
4 van 1 stem

Geef een reactie