Gemarineerde drumsticks, kippedijen of kippebouten. De drumstick is een erg populair en welbekend stuk vlees in de Nederlandse keuken. Het bestaat uit het onderste gedeelte van de poten van de kip. Hoewel de naam drumstick vooral geassocieerd wordt met kippenvlees kan in principe de poot van ieder soort gevogelte gebruikt worden. De naam dankt de drumstick aan zijn vorm, het lijkt een beetje op een stok om een drumstel mee te bespelen. Het aantrekkelijke aan drumsticks is dat ze bereid en gegeten worden met het vlees nog aan het bot. Dit bot is gemakkelijk vast te pakken en het hoeft dan ook niet gegeten te worden met mes en vork. Dit maakt het ook erg aantrekkelijk voor bij buffetten en op feestjes.
Gemarineerde drumsticks
Ingredients
- 8 drumsticks
- 1 el tomatenpuree
- 1 klein uitje fijngesneden
- 1 el honing
- 3 el maisolie
- 3 el tomatenketchup
- 1 kl chilisaus
- 1 teentje knoflook
Instructions
- Meng met uitzondering van de olie ( en de kip natuurlijk) alle ingrediënten in een braadpan. Doe er ook de helft van de olie bij. Laat het geheel 5 minuten zonder deksel sudderen. Af en toe roeren.
- Mixen tot een gladde massa en resterende olie bijdoen.
- Bak de drumsticks kort aan in bakpan. Leg de drumsticks daarna in een braadslee, bestrijk met marinade en laat 1 uur liggen.
- Zet daarna de braadslee in een oven van 200 graden gedurende 50 minuten. Regelmatig overgieten met de saus. Na 25 minuten de drumsticks van kant draaien.
Uitrusting

Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.