Gerookte eendenborst met mangovinaigrette

Gerookte eendenborst met mangovinaigrette

Iedereen is wel eens op zoek naar een feestelijk voorgerecht en daarom is dit recept voor Gerookte eendenborst met mangovinaigrette interessant. Deze sneetjes gevogelte zitten boordevol smaak en je koopt ze bovendien kant-en-klaar. Probeer wel om een zo goed mogelijke kwaliteit vast te krijgen.

De mango is een steenvrucht met een ovale vorm en kan 5 tot 20 cm groot worden. De vrucht heeft een dunne, gladde schil die groen, geel, oranje of een paar van deze kleuren door elkaar is.

Je kunt aan de kleur niet zien of een mango rijp is of niet: een groene mango kan namelijk ook rijp zijn! Je weet wanneer een mango rijp is als je hem goed kunt ruiken. Hij is dan heerlijk zoet en sappig, en heeft een bijzonder aromatische smaak. Het is van belang om een rijpe mango te gebruiken in dit recept.

Gerookte eendenborst met mangovinaigrette

Een gemakkelijk recept voor gerookte eendenborst met mangovinaigrette
Totale tijd20 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 222kcal

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte eendenborst
  • 200 gram diverse slasoorten
  • 1 rijpe mango
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl sherryazijn
  • 8 takjes peterselie
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • De gerookte eendenborst eventueel in dunne schijfjes snijden.
  • De sla reinigen en fijn snijden.
  • Peterselie reinigen en afdrogen.
  • Schil de mango en pureer met mixer. Doe de mango vervolgens door een zeef.
  • Werk de mango af met wat arachideolie en sherryazijn. Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Maak de frituurolie heel warm.
  • Op een plat bord leggen we eerst wat fijngesneden sla.
  • Daarop leggen we in waaiervorm de sneetjes eendenborst.
  • Werk kunstig af met een fijn straaltje vinaigrette.
  • Frituur de peterseliestengels en plaats op de eendenborst.

Notities

Evetueel ook wat eetbare bloemen gebruiken als garnering

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 222kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 17g | Vet: 10g
4.50 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle voorgerechten op deze site, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *