Deze Pollo Tonnato is een variant van de klassieke vitello tonnato. Deze laatste bestaat uit dungesneden kalfsvlees met een tonijn-kappertjesmayonaise. Deze smaakvolle tonijnsaus is ook heerlijk bij kip. De kipfilets geef je nog meer smaak door ze te pocheren in bouillon. De ananas brengt een extra verfrissende toets.
Pollo Tonnato
Een alternatief voor de klassieke Vitello Tonnato: Met kip ipv kalfsvlees
Porties: personen
Calorieën: 388kcal
Ingrediënten
- 2 kippefilets
- 30 cl kippenbouillon
- 1 el olijfolie
- Peper
- zout
- 225 gram tonijn uit blik
- 60 gram mayonaise
- 2 el el fijne kappertjes
- 1 hardgekookt en geplet ei
- enkel druppels tabasco
- 1 verse ananas
- 2 gekonfijte tomaten
Instructies
Voorbereiding Dag Voordien
- Kruid de kipfilets met peper en zout. Laat gedurende 5 minuten aanbakken in een beetje olijfolie. Bevochtig met de kippenbouillon en laat in de oven op 100° verder garen. Haal de kip eruit en laat op een rooster uitlekken en afkoelen. Bewaar een nacht in de koelkast
Voorbereiding
- Snij de kip in de lengte in grote dunnen plakjes. Indien mogelijk met vleessnijmachine.
- Meng de uitgelekte tonijn met de mayonaise, kappertjes, ei en een beetje tabasco.
- Mix met de keukenrobot en breng op smaak met peper en zout.
- Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij hem in dunne schijven.
- Schik in een bodemloos vormpje van 5 à 6 cm hoog achtereenvolgens enkele sneetjes kip, een dun laagje tonijnsaus, een laagje ananas, enzoverder.
Afwerking
- Werk af met een stukje gekonfijte tomaat en neem het vormpje weg
Uitrusting
Oven
Vleessnijmachine
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 388kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 24g | Vet: 27g
Voor het klassieke vitello tonnato recept, klik hier.
Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.