Recept voor een kleurige koude Italiaanse Pastasalade.
Een pastasalade is een ideaal bijgerecht voor elke barbecue en koud buffet. Tegelijkertijd ook smakelijk genoeg om als aparte maaltijd te eten. Hier gebruiken we fusilli of strikjes, maar andere korte pastasoorten kunnen uiteraard ook.
Koude Italiaanse Pastasalade
Recept voor Koude Italiaanse Pastasalade
Porties: personen
Calorieën: 382kcal
Ingrediënten
- 500 gram fusilli of strikjes mini
- 80 gram rode of groene pesto
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 5 zongedroogde tomaatjes op olie
- 100 gram pijnboompitten
- 3 tomaten
Instructies
- Kook de pasta al dente.
- Spoel de pasta af onder koud water en laat uitdampen in vergiet.
- Doe de pasta in een kom wanneer die volledig afgekoeld is.
- Snij de paprika"s in twee in de lengte. Zet gedurende 20 minuten onder gril. Doe dan dan in plastic zakje. Wanneer afgekoeld, ontvel de paprika's.
- Snij alle groenten fijn en meng ze, samen met de pijnboompitten, door de pasta.
- Meng de pesto door de pastasalade.
- Kruiden met peper en zout.
- Bewaar in frigo tot opdienen.
Notities
Je kunt eventueel wat mayonaise, olijfolie of yoghurt door pasta roeren om het nog wat romiger te maken.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 382kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 13g | Vet: 14g
Voor een overzicht van al onze pastagerechten, klik hier.