Recept voor Ananascrumble
Crumble is een Engelse specialiteit, traditioneel bestaande uit vruchten (appels, peren, rabarber, perziken, kersen, ananas) onder een laag kruimelig deeg (to crumble betekent ‘verkruimelen’) van boter, bloem, suiker en soms amandelpoeder, dat voor het bakken over het fruit wordt gestrooid.
naar Dirk De Prins, Doordeweeks met Dirk p 51
Ananascrumble
Recept voor het maken van Ananascrumble
Porties: personen
Calorieën: 857kcal
Ingrediënten
- 1 grote verse ananas
- 100 gram boter voor het deeg
- 25 gram boter om de ananas aan te bakken
- 15 gram boter om de schaal te beboteren
- 100 gram bloem
- 100 gram amandelpoeder
- 150 gram griessuiker
- 15 cl room facultatief
Instructies
Voorbereiding
- Laat de boter voor het deeg op kamertemperatuur komen en plet met vork tot ze zacht geworden is. Meng dan met de bloem, het amandelpoeder en de griessuiker en kneed dit tot je een vast deeg bekomt.
- Schil de ananas en snij in stukjes.
- Zet een pan op het vuur en laat de boter om de ananas aan te bakken smelten. Bak de stukjes ananas op een hoog vuur. Roer onophoudend. Na een 4-tal minuten hebben de ananasstukjes een mooi bruin kleurtje gekregen en mag de pan van het vuur.
Afwerking
- Boter een ovenschotel in met de overgebleven boter. Verdeel de ananas over de bodem in een laagje. Verkruimel het deeg boven op het fruit. Laat 10 minuten bakken in een oven van 160 graden.
- Serveer lauw. Eventueel met wat half opgeklopte nog lopende room.
Uitrusting
Oven
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 857kcal | Koolhydraten: 80g | Eiwit: 11g | Vet: 54g
Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.