Recept voor Citroensorbet.
Sorbet is (van oorsprong) een ijsgerecht waarbij allerlei vruchtensappen of siropen over fijngemalen ijs worden gegoten. Traditioneel wordt in de Franse keuken sorbet gegeten tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht, om de smaak in de mond te neutraliseren; tegenwoordig echter ook daar veelal als nagerecht.
In de moderne gastronomie is sorbet een ijsgerecht op waterbasis, meestal op basis van fruit maar soms ook op basis van andere ingrediënten zoals wijn, koffie of zelfs chocolade.
Citroensorbet
Recept voor het maken van citroensorbet
Porties: personen
Calorieën: 128kcal
Ingrediënten
- 5 citroenen
- 200 ml water
- 1 eiwit
- 100 gram Fijne Griessuiker S2 van Tienen
Instructies
Voorbereiding
- Los de suiker op in het water en breng aan de kook.
- Schil ondertussen 2 goedgewassen citroenen en pers alle 5 de citroenen uit.
- Laat in de warme suikerstroop de schil van de 2 goed gewassen citroenen gedurende 12 minuten trekken.
- Verwijder de citroenschillen en voeg er het sap van de citroenen bij. Laat afkoelen.
Afwerking
- Giet het mengsel in een metalen vorm en zet in de diepvriezer.
- Roer regelmatig in het mengsel.
- Als de sorbet bijna opgesteven is ( na ongeveer 30 minuten), klop het eiwit tot sneeuw op en voeg bij de sorbet.
Uitrusting
Diepvries
Ijsmachine
Notities
Je kunt aan het mengsel een beetje likeur zoals limoncello of genever toevoegen.
Indien je een ijsmachine hebt, doe dan het opgeklopt eiwit bij de stroop alvorens af te draaien.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 128kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 1g | Vet: 0.3g
Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.