Pompoensoep uit Thermomix

Pompoenen zijn er momenteel in overvloed. En wat doen we met pompoen? Pompoensoep maken natuurlijk! Deze klassieker blijft een van onze favoriete recepten in de herfst. Hier een eenvoudig maar smakelijk recept voor de bereiding ervan in een Thermomix.

Recept afkomstig van Carine Vercaemer

Pompoensoep uit Thermomix

Soep op basis van Pompoen uit de Thermomix
Totale tijd25 min
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 45kcal
Kostprijs per portie: 3 €

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenvlees​
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml water, bij voorkeur warm
  • 1 bouillonblokje
  • olijfolie
  • cayennepeper

Instructies

  • Pel de ui en snij in twee.​
  • Pel het teentje knoflook.
  • Doe deze samen in de thermomix en mix fijn:
    Stel TM in: 5 sec / stand 5
  • Schraap de groenten naar beneden en giet een beetje olie in de mengbeker. Stoof vervolgens de ui en knoflook.:
    Stel TM in: 3 min / 100°C / stand 1
  • Snij de pompoen open, haal de pitten eruit, haal de pel eraf en snij in grove stukken.
  • Snij de tomaat in 4 stukken.
  • Voeg de pompoen, tomaat & bouillonblokje in de thermomix en laat cutteren :
    Stel TM in: 5 sec / stand 5
  • Voeg het water toe en laat koken:
    Stel TM in: 15 min / 100°C / stand 1
  • Mix nu de soep.
    Stel TM in: 1 min / stand 10 (verhoog de snelheid stelselmatig)
    Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Kruid naar smaak met de cayennepeper.

Uitrusting

Notities

Zoals in vele recepten voor Thermomix is het aangeraden de tijd, wanneer er een temperatuur ingesteld moet worden, pas te starten wanneer de ingestelde temperatuur bereikt is. Dus wanneer er staat 3 minuten aan 40 graden betekent dit dat de Thermomix 3 minuten moet draaien vanaf het ogenblik dat de 40 graden bereikt zijn.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 45kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 1g | Vet: 3g
5 van 2 stemmen

Geef een reactie