Pompoenen zijn er momenteel in overvloed. En wat doen we met pompoen? Pompoensoep maken natuurlijk! Deze klassieker blijft een van onze favoriete recepten in de herfst. Hier een eenvoudig maar smakelijk recept voor de bereiding van Pompoensoep uit Thermomix.
Recept afkomstig van Carine Vercaemer
Pompoensoep uit Thermomix
Ingredients
- 400 gram pompoenvlees
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 ml water, bij voorkeur warm
- 1 bouillonblokje
- olijfolie
- cayennepeper
Instructions
- Pel de ui en snij in twee.
- Pel het teentje knoflook.
- Doe deze samen in de thermomix en mix fijn:Stel TM in: 5 sec / stand 5
- Schraap de groenten naar beneden en giet een beetje olie in de mengbeker. Stoof vervolgens de ui en knoflook.:Stel TM in: 3+ min / 100°C / stand 1
- Snij de pompoen open, haal de pitten eruit, haal de pel eraf en snij in grove stukken.
- Snij de tomaat in 4 stukken.
- Voeg de pompoen, tomaat & bouillonblokje in de thermomix en laat cutteren :Stel TM in: 5 sec / stand 5
- Voeg het water toe en laat koken:Stel TM in: 15+ min / 100°C / stand 1
- Mix nu de soep. Stel TM in: 1 min / stand 10 (verhoog de snelheid stelselmatig)Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Kruid naar smaak met de cayennepeper.
Uitrusting
Notes
Voedingswaarden per Portie
Belangrijke opmerking ivm het instellen van de tijd
Voor wie zich zou afvragen wat de notatie 3+ in stap 4 betekent, kan hier klikken. Op die pagina behandelen we het probleem van de tijdsaanduidingen in recepten voor de Thermomix en stellen we onze oplossing voor.
In het kort betekent 3+ dat de tijd die de Thermomix moet draaien 3 minuten is vanaf het ogenblik dat de ingestelde temperatuur (100 graden) bereikt is.
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor een overzicht van alle recepten voor het bereiden van soep op deze site, klik hier.