Een recept voor pasta met vegetarische ragu op basis van de veggie burger van Beyond Burgers. Deze vegetarische burger is mijn absolute favoriet en eerlijk is eerlijk, ook de enige vegetarisch burger die ik, als overtuigd carnivoor, lekker vind. Dit recept komt uit de Morgen van 15 februari 2020.
Pasta met Vegetarische Ragu
Pasta met vegetarische saus op basis van Beyond Burgers.
Porties: personen
Calorieën: 736kcal
Ingrediënten
- 40 gram olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 middelgrote wortels
- 2 stengels selder
- peper en zout
- 4 Beyond burgers
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 blaadjes laurier
- 70 gram tomatenpuree
- 3 dl rode wijn
- 540 gram passata
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 500 gram pasta
Instructies
- Verhit de oven op 130°C.
- Snij de ui in kleine snippers en plet de knoflook tot moes. Snij ook de wortel en de selder in klein blokjes. De selder kun je best eerst met een dunschiller ontdoen van de harde vezels. OOk de wortel kan vooraf geschild worden. Maak een kruidenbuiltjes door de tijm, rozemarijn vast te binden met wat keukentouw.
- Doe een scheutje olijfolie in een gietijzeren (Creuset) kookpot. Stoof de ui en knoflook 1 minuut aan. Voeg de wortels en selder toe. Stoof 10 minuten op een laag vuur. Kruid dan met peper en zout.
- Bak ondertussen de Beyond burgers met wat olie in een pan. Prak de burgers met een vork fijn. Voeg het tomatenconcentraat toe aan de pan en laat 1 minuut meebakken. Blus met de rode wijn en breng aan de kook.
- Voeg het gehakt met de wijn en de kruiden toe aan de (Creuset) pot en laat 5 minuten inkoken alvorens de passata toe te voegen.
- Zet het deksel op de pot en schuif anderhalf uur in de oven. Op het fornuis, op een laag vuur gaat ook, maar roer dan af en toe het mengsel eens om. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
- Kook, eens de ragu klaar is, de pasta volgens de instructies op de verpakking, in gezouten water, al dente. Serveer met de saus en Parmezaanse kaas.
Uitrusting
Oven
Creuset
Notities
De die-hard carnivoren kunnen de burgers vervangen door gemalen rundvlees. Gebruik in dat geval 75 gram per persoon.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 736kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 17g | Vet: 22g
Voor een overzicht van al onze pastagerechten, klik hier.