Rundsvlees in Rode Currysaus uit Slowcooker

Rundsvlees in Rode Currysaus uit Slowcooker

In dit recept voor Rundsvlees in Rode Currysaus uit Slowcooker maken we gebruik van een potje kant en klare rode curry pasta. Deze zijn meestal niet zo pikant. Verder gebruiken we ook krielaardappeltjes en verse tomaten. De cashewnoten geven wat crunch aan het gerecht. Wie van pikant houdt kan de hoeveelheid chilipepertjes vergroten. Of je kunt zelf je pasta maken. Hier kan je daarvoor een recept vinden. Traditioneel worden er behoorlijk wat (gedroogde) rode chilipepers aan deze curry toegevoegd, maar tegenwoordig wordt een deel van die pepers vaak vervangen door chilipoeder. Zo krijgt de curry een nog diepere smaak.

Krielaardappelen of krieltjes zijn nieuwe aardappelen die geoogst worden voor ze rijp zijn. Ze zijn tussen de 20-30 mm groot. Ze bestaan met gele en rode schil. Krieltjes zijn het hele jaar verkrijgbaar maar de topmaanden zijn mei, juni en juli. In tegenstelling tot gewone aardappelen bewaar je krielaardappelen best in de koelkast voor gebruik. Vind je geen krielaardappelen, dan kun je gewone aardappelen gebruiken en die in stukjes snijden.

Rundsvlees in Rode Currysaus uit Slowcooker

Rundsvlees in Rode Currysaus bereid in een slowcooker
Bereidingstijd9 uur
Passieve Tijd8 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Porties: 6 personen
Calorieën: 384kcal

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • 2 uien, grof gehakt
  • 1,2 kg stoofvlees, in grote blokjes gesneden
  • 12 krielaardappeltjes, geschild
  • 1 potje Thaise rode currypasta van 110 gram
  • 1 theelepel fijne basterdsuiker
  • 600 gram kokosmelk
  • 3 dunne rode pepertjes, in de lengte gehalveerd
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 75 gram cashewnoten
  • 4 tomaten in vieren gesneden
  • maïzena, eventueel om te binden

Instructies

  • Verhit de olie in een pan.
  • Voeg de knoflook, ui en het vlees toe en bak al roerend en omscheppend ongeveer 5 minuten tot het vlees bruin is. Doe over in de slowcooker. Doe dit eventueel in twee keren.
  • Doe ook de geschilde aardappels in de slowcooker.
  • Meng de currypasta met de suiker en de kokosmelk in de pan. Voeg de chilipepers toe en breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en giet het over het vlees.
  • Dek af en laat 4-5 uur op High of 8-10 uur op Low koken.
  • Voeg de noten en tomaten toe, duw ze goed in de saus, dek af en laat nog 30 minuten koken.
  • Indien de saus niet genoeg gebonden is kun je op het einde wat saus in een tas doen, daar wat Maizena aan toevoegen en goed roeren tot alle Maizena opgelost is. Dit mengsel dan in de slowcooker gieten, goed doormengen en nog even laten meekoken.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 384kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 7g | Vet: 28g
3.50 van 4 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een slowcooker, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *