Geroerbakte mihoen Singapore

Geroerbakte mihoen Singapore

Dit recept voor Geroerbakte mihoen Singapore is een recept uit “Bish Bash Bosh” van Henry Firth en Ian Theasby. Het was hun missie om met hun revolutionaire videokanaal en recordbrekende kookboek iedereen te helpen om heerlijke maaltijden te maken zonder vlees of zuivel. Geheel plantaardig.

Op hun website laten ze zien hoe je kunt genieten van heerlijk eten dat zowel gemakkelijk als ongelooflijk bevredigend is, allemaal met behulp van planten. Hun manier van denken over eten houdt in dat je heerlijke, gezonde en zelfs verwennende maaltijden eet die zowel comfortabel vertrouwd als opwindend zijn, en zonder vlees of zuivel. Hun missie is om meer planten op meer borden te krijgen door middel van de beste recepten en heerlijke producten.

Dit noedelgerecht is een perfect bijgerecht voor een Aziatisch feestmaal. Maar deze Geroerbakte mihoen Singapore kan ook als vegetarisch hoofdgerecht dienen. Mihoen is een noedelsoort en komt uit China. In tegenstelling tot de meeste andere noedelsoorten wordt mihoen gemaakt van rijstbloem en niet van tarwe. Een andere naam voor mihoen is rijstvermicelli. Mihoen wordt wel eens verward met glasnoedels , maar laatstgenoemde is doorzichtig en wordt gemaakt van bonen. Mihoen is ook gemakkelijk te onderscheiden van een andere populaire noedelsoort bami, dat van tarwemeel gemaakt wordt, omdat bami geel van kleur is en ook veel dikker is

Geroerbakte mihoen Singapore

Geroerbakte mihoen Singapore, een fantastisch smakend noedelgerecht
Gang: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 4 teentjes knoflook
 • 150 gram champignons
 • 4 lente-uitjes
 • 3 verse rode chilipepers
 • 100 gram broccoli
 • 100 gram paksoi
 • 1 grote wortel
 • 1 rode paprika
 • 250 gram gedroogde mihoen
 • 4 eetlepels zonnebloemolie
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 2 theelepel kerriepoeder
 • 1 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels water
 • zout
 • zwarte peper
 • 1 limoen

Instructies

Voor het klaarmaken van de groenten

 • Pel en rasp de knoflook. Verwijder de harde steeltjes van de champignons en snij ze in dunne plakjes. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
 • Trek het steeltje van 2 chilipepers, snijd ze overlangs doormidden, verwijder de zaadjes als je een minder pittig gerecht wilt en hak de chilipepers fijn. Doe de broccoli in kleine hapklare stukjes.
 • Snijd de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Schil de wortel en snijd hem met een dunschiller in lange dunne linten. Snijd de paprika doormidden, verwijder de steel en zaadjes en snijd hem in dunne reepjes.

Voor de mihoen

 • Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Houd hem goed in de gaten zodat hij niet té gaar wordt, want hij moet nog een beetje stevig zijn als je hem in de wok doet.

Voor de bereiding in de wok

 • Zet de wok op hoog vuur en schenk de olie erin. Wacht tot de olie heet is en voeg dan de knoflook, gehakte chilipepers en paddenstoelen toe. Roerbak ze 30 seconden en voeg daarna de rest van de groenten toe.
 • Roer de sojasaus, het kerriepoeder en de suiker erdoor en roerbak nog 2 minuten. Giet de mihoen af en roer hem door de groenten.
 • Voeg het water toe.

Voor de afwerking

 • Voeg een snufje zout en peper toe. Snijd de limoen doormidden en sprenkel sap naar smaak over het gerecht. Trek het steeltje van de resterende chilipeper, snijd hem in dunne ringetjes en strooi de ringetjes over het gerecht.

Uitrusting

Microplane
Dunschiller
wok
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *