In Microgolf gepocheerd eitje

In Microgolf gepocheerd eitje

Dit recept voor In Microgolf gepocheerd eitje kunnen we omschrijven als een trucje om snel en eenvoudig eieren te pocheren.

Pocheren van eitjes levert een heerlijk romige smaak op en bovendien ziet het er nog prachtig uit ook. Bij een gepocheerd ei blijven het eiwit en eigeel beide zacht van structuur: ideaal om een gerecht net even wat smeuïger te maken! Op een klassieke manier eieren pocheren is best wel omslachtig: water aan de kook brengen met azijn, de temperatuur laten zakken tot net onder het kookpunt (anders spat het ei uiteen wanneer je het in het water dropt), een draaikolk maken in het water, elk eitje breken in een apart kommetje,… Klik hier voor dergelijke recept.

Met behulp van een microgolf kan het veel eenvoudiger.

In Microgolf gepocheerd eitje

Hoe eenvoudig een eitje pocheren in de microgolf.
Voorbereidingstijd1 minuut
Bereidingstijd1 minuut
Totale tijd3 minuten
Gang: Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: magnetron, microwave
Porties: 1 persoon
Calorieën: 71kcal

Ingrediënten

  • 13 cl water
  • 1 ei

Instructies

  • Doe het water in een koffietas.
  • Breek het ei in de met water gevulde tas en zet er een deksel op (ondertasje).
  • Doe in microgolf (met vermogen van 750 Watt) gedurende 1 minuut. Of 90 seconden wanneer het vermogen slechts 600 Watt is.
  • Haal het ei uit de tas en dien op

Uitrusting

CombiMagnetron

Notities

De exacte kooktijd is afhankelijk van het vermogen van de microgolfoven.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 71kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 6g | Vet: 5g
3.77 van 30 stemmen

Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier. Voor een overzicht van alle gerechten bereid in een CombiMagnetron, klik hier.

7 gedachten over “In Microgolf gepocheerd eitje”

  1. Beste

    Kan je dit met 4 of 6 eieren tegelijkertijd doen? Blijft de tijd dan gelijk aan 1 minuut op 750W?
    Of moet je 1 per 1 uitvoeren?

    Dank voor uw feedback

    1. Aangezien de te verwarmen hoeveelheid groter is zal de tijd ook langer zijn. Hoelang weet ik niet. Ik zou de tijd Telkens met 10 seconden verlengen tot het goed is.

    1. Marie-Paule, Het is zeker niet nodig om zout in het water te doen. Ik heb dit overigens nooit geprobeerd. Lijkt me wel interessant om eens uit te proberen en op die manier het eitje misschien wat te zouten.

    2. Ik doe eerst het eitje in het water, dan een beetje zout erover – smaakt wel zo lekker wanneer het klaar is! En ik gebruik altijd deze methode, zoveel sneller dan met een pan en ik vind de dooier extra romig smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *