72 uur Pizzadeeg

72 uur Pizzadeeg

Dit is een recept voor het maken van 72 uur pizzadeeg op basis van Jim Lahey’s ‘no-knead’ deeg. Toch wordt het deeg in dit recept gedurende een minimale periode gekneed.

naar http://www.bakingsteel.com/blog/72-hour-pizza-dough

Let bij de bereiding erop dat de hoeveelheid water verschilt naargelang de pizza’s gebakken worden in een houtoven dan wel in een klassieke oven. In het eerste geval is het vochtigheidspercentage 60%, in het tweede geval 70%.

72 uur Pizzadeeg

72 uur Pizzadeeg
Totale tijd3 d
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 424kcal

Ingrediënten

  • 500 gram deeg typo 00 of typo 1
  • 16 gram zout
  • 1 gram droge gist
  • 350 gram water voor bereiding in klassieke oven
  • 300 gram water voor bereiding in houtoven

Instructies

  • Doe de bloem, het zout en de gist in een grote kom en meng.
  • Voeg het water geleidelijk aan, maar traag, toe terwijl je roert met een houten lepel. Bebloem je werkblad lichtjes en doe het deegmengsel op je werkblad. Doe dit met bebloemde of ingeoliede handen om kleven te voorkomen. Kneed nu met de handen gedurende twee tot drie minuten. Het deeg zal nog niet elastisch zijn, maar zal toch een vaste bal vormen.
  • Doe het deeg in een lichtje ingeoliede kom en bedek met een natte handdoek of plastiek (bvb douchekapje) om uitdrogen te vermijden.
  • Laat 24 uur staan op kamertemperatuur. Het deeg zal verdubbelen in omvang.
  • Breng nu het deeg over op een snijplank en verdeel het in drie of vier porties.
  • Maak nu balletjes en doe ieder balletje in een klein plastiek potje dat luchtdicht afgesloten kan worden;
    Plaats de potjes in de frigo gedurende 48 tot 96 uur. (48 uur is ideaal, maar het kan ook vroeger)
  • Doe de balletjes minstens één uur voor gebruik uit de frigo zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 424kcal | Koolhydraten: 88g | Eiwit: 13g | Vet: 2g
4.34 van 3 stemmen

Voor andere soorten pizzadeeg op de site Een beetje Beter, klik hier.

2 gedachten over “72 uur Pizzadeeg”

Geef een reactie