Tiramisu met Frambozen en Speculoos

Tiramisu met framboos en speculoos

Deze tiramisu met framboos en speculoos is een eigentijdse Vlaamse variant van de klassieker onder de Italiaanse desserts. In plaats van lange vingers gebruiken we speculooskoekjes. Ook maken de frambozen het recept wat lichter.

Oorspronkelijk was dit recept bedoeld om te bereiden in de Thermomix; We hebben daarvan afgezien omdat we weinig meerwaarde vonden om het recept te bereiden in de Thermomix. Vooreerst is het opkloppen van eiwitten geen echt succes, maar ook het mengen van de mascarpone met de eigelen vonden wij niet echt geslaagd. De structuur van de mascarpone ging teniet. Vandaar onze keuze om dit recept te bereiden zonder Thermomix.

Dit gerecht wordt bereid in les 7 van de kookcursus Een Beetje Beter.

Dit recept is naar http://www.foodsoul.be/tiramisu-framboos-en-speculoos/

Voor de klassieke bereiding, klik hier

Tiramisu met framboos en speculoos

Tiramisu met framboos en speculoos
Voorbereidingstijd20 minuten
Totale tijd4 uur 20 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch, Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 216kcal

Ingrediënten

  • 200 gram diepvries frambozen
  • 60 gram speculoos
  • 450 gram mascarpone
  • 3 eigelen
  • 3 eiwitten
  • 35 gram suiker
  • 15 gram amaretto
  • 175 gram verse frambozen

Instructies

  • Ontdooi de frambozen.
  • Stop de speculoos in een plastic zakje en plet de speculoos fijn door te kloppen met bvb een vleeshamer of bodem van pannetje. Verdeel de gebroken speculoos in de glaasjes.
  • Klop de eiwitten stijf in een proper kommetje.

    Klop in een ander kommetje de mascarpone, eigelen, suiker en amaretto goed door elkaar.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door het marcarponemengsel tot een homogene massa.
  • Druk de ontdooide frambozen goed plat met een vork.
  • Vul de glaasjes (of een schaal) verder op. Leg nu eerst een laag mascarpone mengsel (strijk iedere laag goed glad), een laag ontdooide frambozen. Herhaal dit. Eindig met nog een dun laagje mascarpone.
  • Doe er plasticfolie over en zet minstens vier uur in de koelkast.
  • Verwijder de placticfolie en plaats de verse frambozen op het mascarponemengsel. Dien op.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 216kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 20g | Vet: 33g
4.60 van 15 stemmen

Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

2 gedachten over “Tiramisu met framboos en speculoos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *