peperoni bagna cauda

Peperoni Bagna Cauda

Bagna cauda (letterlijk: warme saus) is  een soort van crème van tonnen look en ansjovis gesmolten in olijfolie.

Dit dipsausje wordt warm geserveerd op gegrilde paprika’s. Het recept is afkomstig uit Piemonte waar de saus met verschillende koude groenten geserveerd wordt.

Peperoni Bagna Calda

Recept voor de bereiding van Peperoni Bagna Calda, een vegetarisch hapje vooraf
Passieve Tijd30 min
Totale tijd1 uur 15 min
Gang: Antipasta
Keuken: Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 183kcal

Ingrediënten

  • 3 grote rode paprika’s
  • 1 lookteentje
  • 50 gram gezouten ansjovis
  • 1 dl olijfolie
  • 5 cl melk

Instructies

Voorbereiding

  • Paprika’s wassen en in de lengte in twee snijden. Zaadlijsten en zaadjes verwijderen en met de bolle kant naar boven op een vel aluminiumfolie leggen. Dit onder de grill plaatsen gedurende ongeveer 25 minuten of tot pel zwart ziet. Ze dan uit de oven halen in afgesloten plastieken zak steken.
  • Look pellen. Ansjovis reinigen en wassen tot zoutsmaak weg is.
  • In een kasserol olie, look en ansjovis gedurende 30 minuten laten sudderen. Nadien de melk toevoegen en op het kookpunt brengen.
  • Oliemengsel mixen.
  • Paprika’s pellen en in reepjes van ongeveer 2 tot 3 cm in een kom leggen.

Afwerking

  • Verwarm de saus.
  • Leg de reepjes paprika in een bordje en bedek met de bagna calda.
  • Laat even intrekken alvorens op te dienen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 183kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 4g | Vet: 19g
5 van 1 stem

Geef een reactie