Espuma van Sesam-Wasabi

Espuma van Sesam-Wasabi

Recept voor een espuma van Sesam-Wasabi.

Espuma is een culinaire bereidingswijze. De methode werd bedacht door de Spaanse chef-kok Ferran Adria. Het principe is vrij eenvoudig: men mengt vloeibaar voedsel met gelatine en spuit dit op onder druk van lachgas. Dit vormt samen een luchtig schuim waaraan, in tegenstelling tot andere mengsels, geen eieren of room meer hoeven worden toegevoegd.

Espuma kan zowel in hartige als in zoete vorm worden bereid, en zowel koud als warm.

Espuma van Sesam-Wasabi

Recept voor het bereiden van Espuma van Sesam-Wasabi
Totale tijd10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 317kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel wasabi uit tube
  • 2 eetlepels soja saus
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels citroensap gezeefd
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 20 cl koolzaadolie

Instructies

  • Voorbereiding
  • Doe alle ingrediënten samen en mix goed.
  • Giet dit alles in de sifon en sluit deze af.
  • Plaats een patroon in de sifon en schud goed alvorens in de frigo te plaatsen.

Afwerking

  • Spuit de espuma in glazen.

Uitrusting

Sifon

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 317kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 2g | Vet: 33g
3.40 van 10 stemmen

Voor de bereiding van een espuma op basis van aardappelen, klik hier . En wie een espuma-dessert wil, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *