Viscurry Uit Thermomix

Viscurry met tomaat en kurkuma uit Thermomix

Recept voor een viscurry met tomaat en kurkuma uit Thermomix.

Vergeleken met een echte, Indische viscurry, is het originele gerecht van Sandra Bekkari eerder een lekker eenpansgerecht met zoals altijd flink wat groenten, op smaak gebracht met Madras curry. Deze laatste is een zeer smaakvolle, niet pittige kruidenmengeling met fenegriek, komijn, kurkuma, paprika… Wie geen Madras curry kan vinden, die gaat best naar een Aziatische supermarkt en koopt gewoon een zakje viscurrypoeder. Je zal er ook kip- of vleescurrypoeder vinden, welke zoals de naam het al zegt lekkere kip curry of lamscurry zal maken.

Naar een recept van Sandra Bekkari, omgezet voor Thermomix door de onvolprezen Linda Trouillard.

Viscurry met tomaat en kurkuma uit Thermomix

Recept voor het bereiden van Viscurry met tomaat en kurkuma in een Thermomix
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Porties: 2 personen
Calorieën: 351kcal

Ingrediënten

  • 300 gram visfilet in stukjes bvb koolvis, schelvis
  • 0,5 ajuin gepeld en in 4 gesneden
  • 1 knoflookteentje gepeld
  • 2 cm gember geschild
  • 1 prei in ringetjes gesneden
  • 2 tomaten in partjes gesneden
  • 0,5 limoen
  • 0,5 el tomatenpuree
  • 20 cl kokosmelk
  • 1 el Madras curry kruiden
  • 1 blokje groentebouillon
  • kurkuma naar smaak
  • 2 el olijfolie of ghee
  • peper
  • zout

Instructies

  • Meng de vis met olijfolie, kurkuma, peper, zout en wat limoensap. Zet opzij in de koekast.
  • Hak look, ui en gember fijn.


    Stel TM in: 3 tot 5 sec / snelheid 6
  • Voeg prei en wat olie toe en stoof aan.

    Stel TM in: 4 minuten / 100° / snelheid 1 links draaiend
  • Voeg tomaat, tomatenpuree, helft van de madras curry en kurkuma toe en stoof mee.

    Stel TM in: 2 minuten / 100° / snelheid 1 links draaiend
  • Voeg de kokosmelk en de groentenbouillon toe en laat nog wat sudderen.

    Stel TM in: 10 minuten / 100° / snelheid 1 links draaiend
  • Breng op smaak met madrascurry, peper, zout, kurkuma en limoensap. Zet de saus opzij en houdt warm.
  • Voeg 500 g kokend water in de beker (TM beker niet uitgewassen!) en plaats de vis in de varomschaal op bakpapier maar zorg dat de stoom nog bij de vis kan. Zet de varomaschaal op het deksel en stoom de vis.

    Stel TM in: 10 minuten / Varoma / snelheid 2

Uitrusting

Notities

Serveer met gebakken krielaardappeltjes of rijst.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 351kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 27g | Vet: 24g
4 van 1 stem

Geef een reactie