Kabeljauw Met Mosterdsaus

Kabeljauw met mosterdsaus uit Thermomix

We willen dit recept voor Kabeljauw met mosterdsaus uit Thermomix gebruiken om te wijzen op de manier waarop de meeste instructies in de recepten voor een bereiding in de Thermomix waarbij er een temperatuur ingesteld moet worden, correct geïnterpreteerd moeten worden.

Wanneer in een recept staat dat de Thermomix ingesteld moet worden op bvb 10 minuten aan 100 graden kan dit betekenen dat de Thermomix 10 minuten moet draaien aan de opgegeven temperatuur NADAT de opgegeven temperatuur bereikt wordt ! In het voorbeeld dus nadat de temperatuurmeter op de Thermomix aangeeft dat de 100 graden bereikt zijn.

De tijd die het duurt alvorens de temperatuur bereikt wordt is afhankelijk van de begintemperatuur en de hoeveelheid van de op te warmen ingrediënten. Het zal langer duren om melk uit de koelkast (4 graden) te laten koken dan melk op kamertemperatuur (20 graden)

Wanneer die regel gevolgd wordt zal bvb het recept voor het bereiden van béchamel uit het bij de Thermomix behorend basiskookboek een gebonden saus opleveren;

Nu, zelfs wanneer op die manier met de tijd omgesprongen wordt verdient het aanbeveling om niet klakkeloos de opgegeven tijd te volgen en op tijd te controleren. De hoeveelheid vloeistof die verdampt bij het stomen met varoma is onder ander afhankelijk van de hoeveelheid stoom die doorgelaten wordt.

Wanneer deze regels gevolgd worden zullen teleurstellingen vermeden worden wanneer men de hoeveelheden uit het opgegeven recept verandert. Koken met Thermomix is  soms meer dan het klakkeloos volgen van de recepten! Zo is in dit recept de tijd die het vraagt om de kabeljauwfilets te stomen ook nog afhankelijk van de dikte van de filets.

Klik hier voor nog verdere uitleg over het interpreteren van tijdsaanduidingen in recepten voor de Thermomix.

Voor alle duidelijkheid zullen we een “+” teken na de tijd zetten wanneer we bedoelen dat de tijd pas ingaat wanneer de ingestelde temperatuur bereikt is;

Dit recept is gebaseerd op recept van Libelle Lekker

Kabeljauw met mosterdsaus uit Thermomix

Recept voor het bereiden van Kabeljauw met mosterdsaus in een Thermomix
Totale tijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 319kcal

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets ,van ongeveer 180 gram elk
  • 1 sjalot
  • 3 dl visfond
  • 2 el graanmosterd
  • 2 dl culinaire room
  • 20 gram boter
  • Peper
  • zout

Instructies

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 319kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 35.2g | Vet: 17.4g
3.55 van 11 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.

3.55 from 11 votes (11 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept