Recept voor een gebonden Champignonroomsoep uit Thermomix.
In dit soepje gebruikten we normaliter Parijse champignons. Maar het staat je natuurlijk vrij om eender welke andere paddenstoel te gebruiken. De kleur van de soep zal afhangen van de soort paddenstoel die je gebruikt. Hoe witter die is, hoe witter het eindresultaat. Voor een echte roomsoep is er uiteraard room nodig, maar zelfs als je kiest voor een slankere versie van deze soep zorgt het hoge toerental bij het mixen voor een lekkere, romige textuur. Aan jou dus de keuze of je de room achterwege laat..
Recept naar Clevercooking
Champignonroomsoep uit Thermomix
Ingrediënten
- 1 kleine aardappel
- 1 wit van prei
- 20 gram boter ,voor aanstoven ui
- 20 gram boter , om champignonschijfjes in aan te bakken
- 250 gram champignons
- 400 gram water
- 1 kippenbouillonblokje
- 100 gram room of culinaire room
- gehakte peterselie
- Peper
- zout
Instructies
- Schil de aardappel en reinig de prei. Snij ze in grove stukken, doe in de mengbeker en hak.
Stel TM in: 5 sec / snelheid 5. - Reinig ondertussen de champignons, hou er een zestal apart en snij de overige champignons in schijfjes. De steeltjes mag je er gerust aanlaten. Voeg de schijfjes champignons toe aan de mengbeker en stoof verder:
Stel TM in: 3 min/100°/snelheid 1.
Snij ondertussen de hele champignons in schijfjes (hier de steeltjes wel verwijderen), smelt de rest van de boter in een pan en bak de schijfjes kort aan op hoog vuur. Haal ze uit de pan en doe ze in een bordje. - Voeg de room, het bouillonblokje en het water toe aan de soep en verwarm nog even.Stel TM in: 3+ min/ 90°/snelheid 1. .
- Mix de soep:
Stel TM in: 1 min/ snelheid 10 (geleidelijk aan). - Kruid de soep af met peper en zout en serveer de warme soep met de gebakken champignon-schijfjes en wat gehakte peterselie.
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Belangrijke opmerking ivm het instellen van de tijd
Voor wie zich zou afvragen wat de notatie 4+ in stap 2 betekent, kan hier klikken. Op die pagina behandelen we het probleem van de tijdsaanduidingen in recepten voor de Thermomix en stellen we onze oplossing voor. In het kort betekent 4+ dat de tijd die de Thermomix moet draaien 4 minuten is vanaf het ogenblik dat de ingestelde temperatuur (100 graden) bereikt is.
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor een overzicht van alle recepten voor het bereiden van soep op deze site, klik hier.
Recept werkte niet echt.. thermomix zelf aangebakken onderaan. Weinig smaak in de soep.
Het spijt me dat te horen. Heb je de opmerking bij punt 2 van het recept gevolgd ?