Dit is een recept voor het bereiden van krielaardappelen uit Thermomix. Krielaardappelen zijn kleine aardappelen (23 tot 30 mm) met een hele dunne schil zodat ze geschikt zijn om met schil te eten. Wij verkiezen evenwel om die te pellen en later af te bakken in olijfolie. Krielaardappelen slaat dus niet op de variëteit maar op de grootte van de aardappelen.
Krielaardappelen in Thermomix
Recept voor Krielaardappelen bereid in een Thermomix
Porties: personen
Calorieën: 150kcal
Ingrediënten
- 1000 gram krielaardappelen
- 1 liter water
- zout
Instructies
- Doe het water in de mengbeker van de Thermomix. Plaats deksel en Maatbeker op mengbeker.
Stel TM in: de tijd die nodig is om Varomix temperatuur te bereiken / Varomix / Snelheid 1 - Doe zout bij het water in de mengbeker wanneer de temperatuur de varomix temperatuur bereikt heeft. Doe de varomix schaal op de beker en doe de gewassen krielaardappelen in de schaal. Bedek met deksel van schaal.
Stel TM in: 40 minuten / Varomix / Snelheid 1,5 - Haal de varomaschaal van de Thermomix en laat de aardappelen afkoelen door er gedurende enkele minuten koud stromend water over te laten lopen. Dan kunnen de aardappelen gepeld worden.
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 3g
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor een overzicht van alle bijgerechten, klik hier