Mosterdvelouté

Mosterd Veloute volgens Bill the Butcher

Een Velouté saus is oorspronkelijke een saus uit de Franse keuken op basis van een blanke roux. In dit geval met toevoeging van mosterd.

Deze saus gaat goed samen met gekonfijte eendebouten en Linzen van Puy

Dit recept is gebaseerd op een recept van Bill the Butcher

 

Mosterd Veloute volgens Bill the Butcher

Recept voor Mosterd Veloute volgens Bill the Butcher
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Saus
Porties: 8 personen
Calorieën: 91kcal

Ingrediënten

  • 1,4 liter kippenbouillon
  • 56 gram boter
  • 30 ml bloem
  • 15 ml mosterd

Instructies

  • Verhit de bouillon in een pan op een middelhoog vuur.
  • Op een middelhoog vuur, smelt de boter in een sauteuse, voeg de bloem toe en klop een roux.
  • Voeg hete bouillon toe aan de roux en laat het geheel licht sudderen om een roomachtige consistentie te verkrijgen.
  • Roer de mosterd erdoor.

Uitrusting

Sauteuse

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 91kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 4g | Vet: 6g
4.67 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *