Een Velouté saus is oorspronkelijke een saus uit de Franse keuken op basis van een blanke roux. In dit geval met toevoeging van mosterd.
Deze saus gaat goed samen met gekonfijte eendebouten en Linzen van Puy
Dit recept is gebaseerd op een recept van Bill the Butcher
Mosterd Veloute volgens Bill the Butcher
Recept voor Mosterd Veloute volgens Bill the Butcher
Porties: personen
Calorieën: 91kcal
Ingrediënten
- 1,4 liter kippenbouillon
- 56 gram boter
- 30 ml bloem
- 15 ml mosterd
Instructies
- Verhit de bouillon in een pan op een middelhoog vuur.
- Op een middelhoog vuur, smelt de boter in een sauteuse, voeg de bloem toe en klop een roux.
- Voeg hete bouillon toe aan de roux en laat het geheel licht sudderen om een roomachtige consistentie te verkrijgen.
- Roer de mosterd erdoor.
Uitrusting
Sauteuse
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 91kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 4g | Vet: 6g
Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.