Aspergesoep

Aspergesoep uit Thermomix

Dit recept voor Aspergesoep uit Thermomix levert een fluweelzachte soep op dank zij het witte goud, de koningin der groenten: de asperge.

Witte asperges zijn te te verkrijgen vanaf april. Dit recept voor aspergesoep uit Thermomix laat je optimaal genieten van de unieke smaak van deze groente.

Het is allicht niet nodig de asperges te schillen. Wij doen dit wel en vriezen die in. Wanneer de schillen diepgevroren zijn kun je ze mixen tot je een poeder bekomt. Dit kun je dan toevoegen aan de soep . Geen verlies en meer smaak ! (Met dank aan Fabienne de Caluwé voor deze tip).

Aspergesoep uit Thermomix

Recept voor het bereiden van aspergesoep in een thermomix.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 208kcal
Kostprijs per portie: 2 €

Ingrediënten

  • 100 gram ui
  • 40 gram boter
  • 100 gram aardappel
  • 100 gram prei
  • 0,5 kg asperges
  • 7 dl groentenbouillon
  • 100 gram room
  • Peper
  • zout

Instructies

  • Schil de asperges met een dunschiller en snij in stukken van 1 cm. Hou de kopjes apart.
  • Snij de schillen in kleine stukjes en doe in diepvries.
  • De ui en aardappel schillen en grof snijden. De prei eveneens in stukken van 1 cm snijden.
  • Doe de ui in de mengbeker en mix:
    Stel TM in: 2 seconden / snelheid 5
    Schraap dan de ui naar beneden.
  • Boter toevoegen en dan laten draaien:
    Stel TM in: 5+ minuten / 100 graden / snelheid 1
  • Voeg dan de asperges, aardappel en prei toe en mix
    Stel TM in: 7 seconden / snelheid 5
  • Voeg nu de warme groentenbouillon toe en laat draaien
    Stel TM in: 100 graden / snelheid 2
    tot de temperatuur van de soep 100 graden bereikt heeft.
  • Doe dan de aspergekopjes in het mandje, plaatst dit in de beker en laat draaien
    Stel TM in: 5 minuten / 100 graden / snelheid 2
  • Haal dan het mandje met de aspergepunten uit de Thermomix en zet de aspergepunten apart.
  • Stel TM in: 15 minuten / 100°C / snelheid 2
  • Mix nu :
    Stel TM in: 30 seconden / verhoog de snelheid geleidelijk tot 8
  • Voeg de room toe en verwarm verder
    Stel TM in: 5+ minuten / 100 graden / snelheid 2
  • Wanneer de schillen diepgevroren zijn kun je ze mixen op snelheid 10 tot je een poeder bekomt. Voeg dit poeder nu toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout den doe ze dan soep in kommetjes. Garneer met de aspergepunten.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 35cl | Calorieën: 208kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 6g | Vet: 19g
4.17 van 6 stemmen

Belangrijke opmerking ivm het instellen van de tijd

Voor wie zich zou afvragen wat de notatie 5+  in stap 5 betekent, kan hier klikken. Op die pagina behandelen we het probleem van de tijdsaanduidingen in recepten voor de Thermomix en stellen we onze oplossing voor. In het kort betekent 5+ dat de tijd die de Thermomix moet draaien 5 minuten is vanaf het ogenblik dat de ingestelde temperatuur (120 graden) bereikt is.

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor een overzicht van alle recepten voor het bereiden van soep op deze site, klik hier.

3 gedachten over “Aspergesoep uit Thermomix”

  1. Het recept volgens de kokmadam , moet je de asperges niet schillen , trouwens ik schil die ook nooit , juist de topjes afsnijden ???lekker

  2. Ik heb de diepgevroren schillen gemalen op snelheid 10 zowel met mijn TM5 als TM6 en er blijven fijne draden in de poedervorm aanwezig, wat heel vervelend is bij het eten van de soep. Ik zou dit niet meer aanraden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *