Natuuraardappelen SousVide bereid

Natuuraardappelen SousVide bereid

Dit is een recept voor natuuraardappelen sousvide bereid; Door de aardappelen op deze manier te bereiden kun je op een gemakkelijke en snelle manier de volgende dagen op 5 minuten natuuraardappelen op tafel zetten. Een groot voordeel van sous-vide koken is dat je de onderdelen van maaltijden al van tevoren kunt klaarmaken. Je kunt bijvoorbeeld deze sous-vide aardappelen in het weekend maken, ze in de koelkast bewaren en ze vervolgens opwarmen in een pan met een beetje olie, zodat de randjes lekker knapperig worden.

Krielaardappelen of krieltjes zijn consumptieaardappelen (krieltjes) met een grootte van 23 tot 30 mm. Krielaardappelen worden meestal met de schil gebakken of gekookt. Ook zijn er vers geschrapte krieltjes te koop. Daarnaast worden er krielaardappeltjes uit grote aardappelen gesneden. Deze zien er dan uit als afgeronde blokjes.

In dit recept geven we twee verschillende tijden en temperaturen op.

Dit recept wordt bereid in les 4 van de kookcursus Een beetje Beter.

Natuuraardappelen SousVide bereid

Recept voor het sousvide bereiden van aardappelen.
Voorbereidingstijd10 minuten
Passieve tijd1 uur 30 minuten
Totale tijd1 uur 40 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch, Modernistisch
Porties: 5 personen
Calorieën: 180kcal

Ingrediënten

  • 1 kg krielaardappeltjes

Instructies

  • Verwarm het warmwaterbad op 84℃ ( of 90℃) graden.
  • Schil de krielaardappeltjes met een dunschiller en droog ze af.
  • Doe de aardappelen in een 5 vacuumzakjes, trek luchtledig en sluit af.
  • Doe de aardappelzakjes anderhalf uur in het bad van 84 graden. Of 1 uur indien je kiest voor een temperatuur van 90 graden.
  • Haal de zakjes uit het water wanneer de tijd verstreken is, Wanneer je die onmiddellijk wilt eten, haal dan de aardappelen uit de zakjes en dien op. Wanneer je die later wilt eten doe dan de zakjes gedurende 30 minuten in ijswater en bewaar ze dan tot 5 dagen in de koelkast. Haal die dan voor gebruik uit de koekkast en stoom gedurende 5 minuten in een stoommandje.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 200g | Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 4g
3.36 van 17 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier. Voor een overzicht van alle andere recepten die sousvide klaargemaakt worden, klik hier.

3.36 from 17 votes (17 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept