Natuuraardappelen SousVide bereid

Natuuraardappelen SousVide bereid

Dit is een recept voor natuuraardappelen sousvide bereid; Door de aardappelen op deze manier te bereiden kun je op een gemakkelijke en snelle manier de volgende dagen op 5 minuten natuuraardappelen op tafel zetten.

Krielaardappelen of krieltjes zijn consumptieaardappelen (krieltjes) met een grootte van 23 tot 30 mm. Krielaardappelen worden meestal met de schil gebakken of gekookt. Ook zijn er vers geschrapte krieltjes te koop. Daarnaast worden er krielaardappeltjes uit grote aardappelen gesneden. Deze zien er dan uit als afgeronde blokjes.

Natuuraardappelen SousVide bereid

Recept voor het sousvide bereiden van aardappelen.
Voorbereidingstijd10 minuten
Passieve tijd1 uur 30 minuten
Totale tijd1 uur 40 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch, Modernistisch
Porties: 5 personen
Calorieën: 180kcal

Ingrediënten

  • 1 kg krielaardappeltjes

Instructies

  • Verwarm het warmwaterbad op 84 graden.
  • Schil de krielaardappeltjes met een dunschiller en droog ze af.
  • Doe de aardappelen in een 5 vacuumzakjes, trek luchtledig en sluit af.
  • Doe de aardappelzakjes anderhalf uur in het bad van 84 graden.
  • Haal na 90 minuten de zakjes uit het water. Wanneer je die onmiddellijk wilt eten, haal dan de aardappelen uit de zakjes en dien op. Wanneer je die later wilt eten doe dan de zakjes gedurende 30 minuten in ijswater en bewaar ze dan tot 5 dagen in de koelkast. Haal die dan voor gebruik uit de koekkast en stoom gedurende 5 minuten in een stoommandje.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 200g | Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 4g
3.36 van 17 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier. Voor een overzicht van alle andere recepten die sousvide klaargemaakt worden, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *