Hamburgers met Blauwe Kaas

Hamburgers met Blauwe Kaas

Je kunt eindeloos variëren op dit recept voor Hamburgers met Blauwe Kaas door verschillende soorten blauw kaas te gebruiken. Zelfs andere kaas dan blauwe kan, bvb Boursin. Wij verkiezen persoonlijk Roquefort.

Roquefort is een Franse blauwschimmelkaas, genoemd naar het dorp Roquefort-sur-Soulzon in de Aveyron. Het is een schapenkaas, waarvan de naam sinds 1925 beschermd is: alleen kaas uit (de buurt van) Roquefort mag zo genoemd worden.
De roquefort is een rauwmelkse kaas die al heel lang gemaakt wordt en wordt de ‘koning onder de blauwaderkazen’ genoemd. Hij is een van de 44 Franse kazen die het roodgele Europese AOC/AOP-keurmerk mag voeren.

Voor een lijst van Franse kazen met AOP-keurmerk, klik hier.

Deze Hamburgers met Blauwe Kaas zijn nog heerlijker in combinatie met gekarameliseerde uien.

Hamburgers met Blauwe kaas

Hamburgers met een tikkeltje meer.
Passieve Tijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Porties: 2 personen
Calorieën: 470kcal

Ingrediënten

  • 400 gram gemalen rundvlees, met niet minder dan 16 procent vet
  • 40 gram verkruimelde blauwe kaas, Roquefort bvb
  • Kosher zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels raapzaadolie

Instructies

  • Verdeel het vlees in een dubbel aantal porties dan de personen voor wie het recept bereid wordt (Bijvoorbeeld vier porties voor twee personen). Vorm elke portie voorzichtig tot een bal. maak dan van elke bal een platte schijf met een diameter van ongeveer 11 cm, iets dunner in het midden en dikker aan de randen.
  • Verdeel de blauwe kaaskruimels over de helft van de schijven en bedek ze met de overige helft. Druk ze aan zodat ze aan elkaar kleven. Kruid het vlees met zout en peper en laat ze ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur staan.
  • Verhit een grote, zware braadpan op een middelhoog vuur tot een zeer hete maar niet rokende pan. Voeg de olie toe en verdeel die netjes over de volledige bodem van de pan. Voeg de hamburgers toe en bak ze gedurende 4 tot 5 minuten zonder ze te verplaatsen.
  • Draai de hamburgers met een spatel om en bak ze nog 3 tot 4 minuten op een middelhoog vuur of tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Het vocht zal zich op het oppervlak van het vlees bundelen en ze zullen stevig aanvoelen wanneer ze middelmatig warm zijn.
  • Plaats de hamburgers op een bord, doe er folie rond om ze warm te houden en laat ze 5 minuten rusten.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 470kcal | Eiwit: 47g | Vet: 33g
4.67 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept