Broccolicurry

Dit recept voor Broccolicurry is afkomstig uit het nieuwe kookboek ‘The Curry Guy Veggie‘ van Dan Toombs, bekend als The Curry Guy.

Dat de Indiase keuken enorm veel gerechten zonder vlees telt, is niet verwonderlijk. Maar liefst dertig procent van de bevolking is er vegetariër. Blogger Dan Toombs reisde heel Groot-Brittannië rond om de kneepjes van het vak te leren in Indiase restaurants. Die expertise resulteerde in meerdere kookboeken rond de oosterse keuken. Nu brengt hij een volledig vegetarisch kookboek uit. Dit recept komt uit dit kookboek en verscheen hier op 22/2/20 in de Morgen.

Broccolicurry

Een vegetarische curry op basis van broccoli
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry
Porties: 4 personen
Calorieën: 467kcal

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli in roosjes
  • 3 el ghee of kokosolie
  • 2,5 cm gemberwortel fijngeraspt
  • 70 gram geraspte kokos
  • 3 el geroosterd sesamzaad
  • 70 gram geroosterde pinda’s
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 groene chilipepers, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 tomaten, grofgehakt
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 0,5 tl garam masala
  • rijst puri’s of chapati’s, voor erbij

Instructies

  • Verhit wat water en stoom hierin de broccoliroosjes in ongeveer 3 minuten beetgaar. Je moet met een vork in de zijkant van de roosjes kunnen prikken, maar je moet nog wel weerstand voelen. Zet apart.
  • Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en voeg de ghee of de kokosolie toe. Roer de gemberwortel, de geraspte kokos, 2 eetlepels van het sesamzaad, de pinda's, het chilipoeder en het kurkumapoeder met een spatel door de hete ghee of olie en bak al roerend 3 minuten.
  • Roer de ui en de chilipepers erdoor en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht en glazig is en bruin begint te worden. Voeg de knoflook toe en roer goed door.
  • Voeg, zodra het aroma van de knoflook vrijkomt, de tomatenblokjes toe, gevolgd door de voorgekookte broccoli en de kokosmelk. Verwarm de broccoli, maar zorg ervoor dat de groente niet slap wordt.
  • Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de garam masala en de rest van het sesamzaad. Serveer direct met rijst, puri’s of chapati’s.

Uitrusting

wok

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 467kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 10g | Vet: 38g
4.16 van 13 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *