Brocollicurry

Broccolicurry

Dit recept voor Broccolicurry is afkomstig uit het nieuwe kookboek ‘The Curry Guy Veggie‘ van Dan Toombs, bekend als The Curry Guy.

Dat de Indiase keuken enorm veel gerechten zonder vlees telt, is niet verwonderlijk. Maar liefst dertig procent van de bevolking is er vegetariër. Blogger Dan Toombs reisde heel Groot-Brittannië rond om de kneepjes van het vak te leren in Indiase restaurants. Die expertise resulteerde in meerdere kookboeken rond de oosterse keuken. Nu brengt hij een volledig vegetarisch kookboek uit. Dit recept komt uit dit kookboek en verscheen hier op 22/2/20 in de Morgen.

Broccolicurry

Een vegetarische curry op basis van broccoli
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry
Porties: 4 personen
Calorieën: 467kcal

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • 3 el ghee of kokosolie
  • 2,5 cm gemberwortel, fijngeraspt
  • 70 gram geraspte droge kokos
  • 3 el geroosterd sesamzaad
  • 70 gram geroosterde pinda’s
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 groene chilipepers, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 600 gram tomatenblokjes uit blik
  • 250 ml kokosmelk
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 0,5 tl garam masala
  • rijst puri’s of chapati’s, voor erbij

Instructies

  • Verhit wat water en stoom hierin de broccoliroosjes in ongeveer 3 minuten beetgaar. Je moet met een vork in de zijkant van de roosjes kunnen prikken, maar je moet nog wel weerstand voelen. Zet apart.
  • Verhit in een pan met stevige bodem 1 eetlepel ghee of kokosolie. Roer de ui en de chilipepers erdoor en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht en glazig is en bruin begint te worden. Voeg dan de knoflook toe en roer goed door. Laat nog even bakken.
  • Verhit in een andere grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels ghee of de kokosolie toe. Roer de gemberwortel, de geraspte kokos, 2 eetlepels van het sesamzaad, de pinda's, het chilipoeder en het kurkumapoeder met een spatel door de hete ghee of olie en bak al roerend 3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, gevolgd door de kokosmelk. Als dit warm is, schep dan de gebakken ui erbij. Doe dan de broccoli erbij en verwarm die, maar zorg ervoor dat de groente niet slap wordt.
  • Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de garam masala en de rest van het sesamzaad. Serveer direct met rijst, puri's of chapati's.

Uitrusting

wok
Creuset

Notities

1 broccoli van 500 gram heeft ongeveer 300 gram roosjes. 

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 467kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 10g | Vet: 38g
4.16 van 13 stemmen

Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

4.16 from 13 votes (13 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept