Advocaat met Gin uit Thermomix

Advocaat met Gin uit Thermomix

Dit recept voor Advocaat met Gin uit Thermomix zag ik voor het eerst in een bericht van Caroline de Man in de facebook groep Kook met Thermomix. In dit bericht verwijst ze naar een recept uit het boek Thermomix feest van Claudia Allemeersch. In dit recept wordt niet gezoete gecondenseerde melk gebruikt, maar dat is een product dat moeilijk te vinden is. Vandaar dat ik het recept aangepast hebt waarbij ik gecondenseerde melk met suiker gebruik. Uiteraard heb ik de hoeveelheid suiker uit het originele recept verminderd.

Advocaat is een dikvloeibare likeur die bereid wordt met eieren, alcohol, gecondenseerde melk en suiker. De gele kleur wordt veroorzaakt door het eigeel. Wanneer je advocaat koopt in de winkel kan die een E kleurstof bevatten omdat consumenten verwachten dat dit product geel is. Dunne, vloeibare advocaat is bereid met het gehele ei. Voor een dikke, stijve advocaat worden alleen de eierdooiers gebruikt. Het alcoholgehalte van advocaat bedraagt ongeveer 14 volumeprocent.

Advokaat met Gin

Advocaat met Gin bereid in een Thermomix
Totale tijd15 minuten
Gang: dranken en sapjes, Nagerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 25 porties van 40 gram
Calorieën: 95kcal

Ingrediënten

 • 320 ml Gecondenseerde melk met suiker (40%), van Nestlé bvb
 • 6 eierdooiers
 • 100 gram Gin
 • 60 gram suiker

Instructies

 • Splits de dooiers van het eiwit en doe de dooiers in de mengbeker van de Thermomix
 • Doe er de gecondenseerde mek bij.
 • Doe 100 gram Gin in het lege blik melk en vermeng die met de resterende melk in het blik. Giet dan ook de Gin in de mengbeker. Voeg ook de suiker toe.
 • Mix nu:
  Stel TM in: 5 min 30 sec+ / 80 graden / snelheid 4.
 • Giet over in potjes, laat afkoelen en bewaar tot gebruik in frigo. Toch wel minstens 24 uur laten rusten alvorens ervan te eten.

Uitrusting

Notities

Wil je minder vaste advocaat dan verminder je de tijd van het mixen. Naar 5 minuten bvb.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 95kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 1.2g | Vet: 1.7g
4.63 van 8 stemmen

Belangrijke opmerking ivm het instellen van de tijd

Voor wie zich zou afvragen wat de notatie 5:30minuten in stap 4 betekent, kan hier klikken. Op die pagina behandelen we het probleem van de tijdsaanduidingen in recepten voor de Thermomix en stellen we onze oplossing voor.  In het kort betekent 5:30+ dat de tijd die de Thermomix moet draaien 5 minuten en 30 seconden is vanaf het ogenblik dat de ingestelde temperatuur (Hier 80 graden) bereikt is. 

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor nog meer recepten van cocktails, smoothies of andere drankjes, klik hier.

Dit delen:

4 gedachten over “Advocaat met Gin uit Thermomix”

  1. Dit kan heel zeker. Je moet dan wel iets meer suiker toevoegen omdat geëvaporeerde melk geen suiker bevat. Ik zou in het geval je de dosis gelijk houdt 12 gram suiker extra gebruiken.

4.63 from 8 votes (8 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept