Thermomix Feestmenu

Thermomix Feestmenu

Dit Thermomix Feestmenu is voor de trotse bezitters van dat toestel die het ook fanatiek gebruiken en er zoveel mogelijk gerechten in willen bereiden.

Ziehier een menu dat haast uitsluitend in de Thermomix kan klaar gemaakt worden. We vermelden ook hoe je sommige zaken op voorhand kan bereiden, questie van zo lang mogelijk samen aan tafel te kunnen doorbrengen. We stellen volgend menu voor (Je kunt op de namen klikken om naar het recept te gaan)

Pina Colada met Elixir d’AnversPina Colada met Elixir d’Anvers
Tomatensoep uit ThermomixTomatensoep
Zalm met Romig Paprikasaus uit ThermomixZalmfilet met Romige Paprikasaus
Wild Ragout van Everzwijn
Krielaardappelen in Thermomix
Wild Ragout van Everzwijn


met


Krielaardappelen
Crème Brulée met Elexir d’Anvers uit ThermomixCrème Brulée met Elixir d’Anvers

Mis En Place

Voor wat het aperitief betreft kun je op voorhand de harde schil van de ananas en ook alle harde deeltjes verwijderen; Je kunt dan de ananas in nlokjes snijden en in een afgeslote doos in de frigo bewaren.

De tomatensoep kan helemaal op voorhand gemaakt worden zodat je die enkel moet opwarmen tijdens het diner. je kunt de soep afwerken met kleine stukjes tomaat. Het pellen van de tomaat en het verwijderen van de zaadlijsten kun je ook best op voorhand doen. Je kunt ook wat room en gerookte zalm toevoegen.

Ook de wildragout bereid je best op voorhand en warm je dan op. De krielaardappelen maak je ook op voorhand. Je kunt die dan al of niet pellen en even aanbakken in goede boter of eendevet juist voor het serveren.

Rooster op voorhand de paprika’s voor het voorgerecht. Pel de paprika’s en bewaar die. je kunt dan verder gaan met stap 2. Of bereid de saus tot en met stap 6.

De crème brulée bereid je bet best de dag ervoor zodat hij de kans krijgt mooi op te stijven in de koelkast. Net voor het eten breng je de suiker aan en karamelliseer je die.

Tips

Voor wie geen alcohol wil kan in het aperitief de elixir vervangen door een siroop. De Italian Spritz siroop van Sodastream bvb. De alcohol in het desssert kan gewoon weg gelaten worden.

Voor een overzicht van alle recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *