Dit recept voor Pina Colada met Elixir d’Anvers uit Thermomix wijkt nogal af van het klassieke recept, maar is o zo makkelijk klaar te maken en is heel verfrissend.
Een klassieke pina colada is een alcoholische longdrink-cocktail op basis van witte rum, ananassap en kokosmelk. In het Spaans betekent “piña” ‘ananas’ en “colada” betekent ‘gezeefd’.
Volgens overlevering werd de cocktail in 1954 bedacht door een barman in de Caribe Hilton San Juan. Het is dan ook de nationale drank van Puerto Rico.
In dit recept gebruiken we geen rum, maar Elixir d’Anvers.
Elixir d’Anvers is een zoete kruidenlikeur die sinds 1863 wordt bereid door de Antwerpse likeurstokerij van de familie De Beukelaer
We bereiden dit recept in les 2 van de kookcursus Een Beetje Beter
Pina Colada met Elexir d’Anvers uit Thermomix
Ingrediënten
- 500 gram verse ananas in stukken gesneden
- 170 gram Elixir d’Anvers
- 500 gram ijsblokjes
Instructies
- Doe de ananas en de Elixir d’Anvers in de mengbeker van de Thermomix.
- Stel TM in: 15 sec / snelheid 6
Mix tot er geen stukjes ananas meer zijn. - Doe de ijsblokjes in de mengbeker. Stel TM in: 1 minuut / snelheid 10
- Giet in cocktailglazen. Werk af met een rietje in elk glas.
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor nog meer recepten van cocktails, smoothies of andere drankjes, klik hier.