Crème Brulée met Elexir d’Anvers uit Thermomix

Crème Brulée met Elixir d’Anvers uit Thermomix

Dit is een recept voor de bereiding van Crème Brulée met Elixir d’Anvers uit Thermomix. Het grote aantal eieren is geen vergissing !

Naar  Jan Van Wassenhove.

We bereiden dit recept in les 2 van de kookcursus Een Beetje Beter

Voor een traditionele bereiding van Crème Brulée, klik hier.

Crème Brulée met Elixir d’Anvers uit Thermomix

Crème Brulée met Elixir d'Anvers bereid in een Thermomix
Passieve Tijd1 d
Totale tijd1 d 30 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 6 personen
Calorieën: 391kcal

Ingrediënten

  • 0,36 l room
  • 1 vanillestokje of vanille-extract
  • 90 gram suiker voor bij de room
  • 13 eierdooiers
  • 30 gram Elixir d’Anvers naar smaak
  • 60 gram suiker om te karamelizeren

Instructies

Voorbereiding

  • Giet de room en de suiker in de beker van de Thermomix.
    Zet Tm aan: 30+ sec / 50° / snelheid 2
  • Splits het vanillestokje en doe het merg in de beker;
  • Doe ook de eierdooiers in de beker:
    Zet Tm aan: 14+ min / 80° / snelheid 3
  • Voeg 2 minuten voor het einde van de bereiding de Elixir d'Anvers door de opening in het deksel.
  • Giet de crème brulee in 6 kommetjes en laat afkoelen in de frigo. Nog beter is om het mengsel een nacht in de frigo te laten.

Afwerking

  • Verdeel de suiker egaal over de potjes.
  • Smelt de suiker met een vlammenbrander door de brander continue te bewegen tot de suiker gesmolten is en bruin ziet met blaasjes.
  • Dien dan onmiddellijk op.

Uitrusting

Gasbrander

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 391kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 55g | Vet: 130g
5 van 2 stemmen

Belangrijke opmerking ivm het instellen van de tijd

Voor wie zich zou afvragen wat de notatie 14 in stap 3 betekent, kan hier klikken. Op die pagina behandelen we het probleem van de tijdsaanduidingen in recepten voor de Thermomix en stellen we onze oplossing voor. In het kort betekent 14+ dat de tijd die de Thermomix moet draaien 14 minuten is vanaf het ogenblik dat de ingestelde temperatuur (80 graden) bereikt is

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier.

Geef een reactie