Grillworst Sousvide bereid

Grillworst Sousvide bereid

Dit recept voor Grillworst Sousvide bereid is gebaseerd op het recept van  slagerij Aalvink, een vertrouwde slager in Twente, die één van de eerste online slagers in Nederland was. Hun recept voor Grillworst met (room)kaas kun je hier kunt vinden. Grillworst is in België niet zo bekend, in Nederland daarentegen is deze worst vrij populair.

Grillworst is een gebraden worst met een hartige smaak. De worst kan van verschillende soorten vlees zijn gemaakt. Hier gebruiken we kippengehakt. De buitenkant is doorgaans sterk gekruid. Er bestaan ook variaties met kaas- of satésmaak. Grillworst is populair bij de borrel, als beleg op brood of gewoon als vers afgesneden plakje.

Grillworst Sousvide bereid

Grillworst, sousvide bereid en afgewerkt op kamado
Passieve Tijd3 uur
Totale tijd4 uur
Gang: Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Porties: 6 worsten
Calorieën: 356kcal

Ingrediënten

  • 600 gram kippengehakt
  • 100 gram belegen kaas, in sneetjes
  • 50 gram roomkaas, Boursin bvb
  • Sriracha saus, hoeveelheid naar smaak
  • 2 eetlepels mosterd
  • kippenkruiden, hoeveelheid naar smaak
  • BBQ Rub
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de sneetjes kaas eerst in reepjes van ongeveer 5 mm breed. Snij vervolgens dwars op de reepjes in stukjes van 5 mm.
  • Meng het gehakt, kaas, roomkaas, sriracha saus, 1 kippenkruiden en de peper en zout goed door elkaar.
  • Leg een stuk vershoudfolie op je aanrecht en leg hier 1/6 van het vlees op.
  • Rol nu op tot je een worst krijg en bind het vast me wat bindtouw.
  • Doe dit nu ook met de andere vijf zesden van het vlees.
  • Laat het ongeveer drie uur rusten in de diepvries.
  • Verpak nu iedere worst in een vacuumzakje en sluit luchtledig af. Het is aan te raden hierbij niet teveel druk te gebruiken.
  • Verwarm je sousvide bad warm op 77,5 graden.
  • Leg de worsten in het bad en laat dit voor ongeveer een uurtje liggen.
  • Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen in een ijsbad. Haal ze uit de vacuumzak en folie wanneer de worsten afgekoeld zijn. Dep ze droog.
  • Steek je kamado aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 160 graden.
  • Smeer de worsten in met een dun laagje mosterd en strooi nu de BBQ rub over je worsten.
  • Leg de worsten voor 15 – 20 minuten op het rooster van de kamado. Draai de worsten wel af en toe om.

Uitrusting

Kamado

Notities

Tip: Om de kruiding van het gehakt te controleren is het afgeraden om dit rauw te proeven. Gaar één klein balletje in een klein beetje water of doe het heel kort in de magnetron.
Op deze manier kan je nog smaakveranderingen aanbrengen, en hoef je geen rauw gehakt te eten!

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1Worst | Calorieën: 356kcal | Koolhydraten: 2.7g | Eiwit: 27.1g | Vet: 26.2g
5 van 1 stem

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier. Voor een overzicht van alle andere recepten die sousvide klaargemaakt worden, klik hier. Voor een overzicht van alle andere recepten die met een kamado klaargemaakt worden, klik hier.

Geef een reactie