Broccoli Flan

Broccoli is rijk aan vitamine B, vitamine A en vitamine C. Ze hebben een hoog gehalte aan magnesium, calcium en fosfor. Ze kunnen een goed ingrediënt zijn bij de bereiding van verschillende gerechten zoals bijvoorbeeld deze Broccoli Flan: een veelzijdig en smaakvol gerecht dat als voorgerecht geserveerd kan worden, in plakjes of blokjes gesneden, als tweede gang of als bijgerecht bij een tweede gang.

Eerder al publiceerden we het recept voor het pocheren van een ei in de microgolf. (Klik hier voor dit recept). In de toekomst zullen we nog meer recepten publiceren die in we in een combimagnetron gaan klaarmaken, al of niet met enkel de microgolffunctie (zoals dit recept) of een combinaties van de functies van dit apparaat. De combimagnetron of combi oven zijn immers populaire apparaten in de keuken. Daarom zijn goede combimagnetron en oven recepten altijd handig. Perfect om makkelijk en snel een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Een Combimagnetron of Combi Oven combineert de functies van een magnetron met de functies van een oven. Extra gemak in één enkel apparaat. Hierdoor wordt ook gecombineerd koken mogelijk gemaakt. Bij een combimagnetron of combi oven kunnen bijvoorbeeld de magnetron-, hete lucht – en grillfunctie tegelijkertijd gebruikt worden. Hierdoor worden maaltijden een stukje sneller bereid.

Er zijn verschillende functies die tijdens het gecombineerd koken kunnen worden gebruikt. Elke combinatie heeft weer een ander effect:

Magnetron en hete lucht

Bij deze combinatie worden gerechten sneller bereid dan bij alleen de ovenstand. Deze stand is geschikt voor gerechten die normaal een lange bereidingstijd hebben, zoals bijvoorbeeld brood of gegratineerde schotels.

Hete lucht en grill

Met deze combinatie krijgt de maaltijd een extra knapperig korstje. Heerlijk bij bijvoorbeeld lasagne of gratins.

Magnetron en grill

Deze combinatie is perfect voor het bereiden van grotere stukken vlees of vis, zoals bijvoorbeeld een halve kip of een hele vis. Ook bij gegratineerde schotels werkt deze functie goed. Op deze stand wordt het gerecht namelijk door en door verhit en tegelijkertijd geroosterd.

Broccoli Flan

Broccoli Flan klaargemaakt met de magnetron
Totale tijd40 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Broccoli, magnetron, Ovenschotel
Porties: 4 personen
Calorieën: 337kcal

Ingrediënten

 • 800 gram broccoli
 • 200 gram geraspte Emmental
 • 35 cl room
 • 5 eieren
 • nootmuskaat vers geraspt
 • zout
 • peper vers gemalen
 • 50 gram boter
 • 30 gram broodkruimels, of paneermeel

Instructies

 • Was de broccoli. Verwijder de roosjes van de stronk. Snijd de stronk in blokjes van 1 cm. Leg de roosjes en blokjes in een glazen schaal met 3 eetlepels water, dek af met het deksel.
  Zet op een rooster op hoogte 2.
  Kook tot ze zacht zijn: Magnetron op 600 Watt / 12 minuten
 • Vet een ondiepe ovenvaste schaal in met boter en bestrooi met broodkruimels.
 • Leg 5 eetlepels van de broccoliroosjes opzij. Pureer de rest van de broccoli. Voeg de kaas, room, en eieren bij de gepureerde groenten en roer goed dooreen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
 • Doe het mengsel in een ovenvaste schaal en voeg de broccoliroosjes toe die aan de kant waren gelegd. Voeg de resterende boter in kleine stukjes toe.
  Zet op een rooster op hoogte 2.
  Bak de flan tot het mengsel is gestold: Magnetron op 360 watt / 30 minuten

Uitrusting

CombiMagnetron
Glazen Schaal met Deksel
Glazen Schaal

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 337kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 16g | Vet: 26g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier. Voor een overzicht van alle gerechten bereid in een CombiMagnetron, klik hier.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept