Spinazie-Artisjok Kip Stoofpotje

Spinazie-Artisjok Kip Stoofpotje

Dit Spinazie-Artisjok Kip Stoofpotje is een in een slowcooker bereide romige kip. Het gerecht is geïnspireerd op spinazie-artisjok dip en heb ik gevonden in de New York Times. Het is zeker comfort food, maar witte wijn, gemarineerde artisjokken en verse dille voorkomen dat het te rijk wordt. Serveer het met pita- of tortillachips als je bij het thema wilt blijven. Als je geen tijd hebt om de groenten te bakken, sla dan die stap over en voeg de boter, ui, selderij en knoflook direct toe aan de slowcooker. Je kunt dit recept ook op het fornuis bereiden in iets minder dan een uur.

Spinazie-Artisjok Kip Stoofpotje

Spinazie-Artisjok Kip Stoofpotje bereid in een slowcooker
Passieve Tijd4 uur
Totale tijd4 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 712kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1 grote gele of rode ui, fijngehakt
  • Kosher zout en zwarte peper
  • 3 selderijstengels, fijngehakt
  • 8 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 150 gram champignons, in blokjes gesneden
  • 1,25 kg ontbeende huidloze kippendijen
  • 15 cl kippenbouillon
  • 10 cl witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel rode pepervlokken
  • 250 gram bevroren gesneden spinazie
  • 250 gram gemarineerde artisjokharten ,uitgelekt en gehalveerd
  • 150 gram roomkaas
  • 1 handvol fijngehakte verse dille
  • 6 stengels lente-uitjes, in kleine ringetjes gesneden
  • geraspte Parmezaanse kaas, voor de topping

Instructies

  • Smelt de boter in een grote -bij voorkeur gietijzeren- koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe, bestrooi licht met zout en bak, onder af en toe roeren, tot de ui zacht en doorschijnend is geworden, ongeveer 5 minuten. Voeg de selderij, champignons en knoflook toe en roer tot ze zacht en geurig zijn. Pas het vuur zo nodig aan om aanbakken te voorkomen, ongeveer 2 minuten. Schep het mengsel over in de slowcooker.
  • Bak ook de kippendijen even aan in de pan voeg ze dan, samen met de bouillon, wijn en citroensap toe aan de slowcooker. Breng op smaak met de rode-pepervlokken, 1 theelepel zout en een flinke scheut zwarte peper; meng alles goed. Dek af en laat 4 uur op LOW koken.
  • Voeg dan de bevroren spinazie en de artisjokharten toe aan de slow cooker. Kook nog 30 minuten verder op een lage stand. Na die tijd moet de spinazie zeker warm zijn en door de stoofpot geroerd kunnen worden.
  • Voeg de roomkaas en de dille toe en roer tot de roomkaas gesmolten is.
  • Proef en voeg zo nodig meer zout en zwarte peper toe. Verdeel het stoofpotje over kommen en leg er de lente-uitjes en de Parmezaanse kaas op.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1Portie | Calorieën: 712kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 43g | Vet: 52g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een slowcooker, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.

Geef een reactie