Rundsvlees Chili

Rundsvlees Chili

Dit recept voor Rundsvlees Chili komt uit het boek “Simple Sous vide” van Jason Logsdon. Jason Logsdon is een bestseller auteur, publieke spreker en gepassioneerde thuiskok die ervan houdt nieuwe dingen uit te proberen, waarbij hij alles verkent van sous vide en het opkloppen van sifons tot blaasbranders, schuimen, sferen en infusies. Hij heeft 14 kookboeken gepubliceerd waarvan meer dan 60.000 exemplaren zijn verkocht, waaronder het bestverkopende Modernist Cooking Made Easy: Sous Vide en het Official Instant Pot Sous Vide Cookbook. Hij runt Amazing Food Made Easy, een van de grootste sous vide en modernistisch koken websites. Hij heeft ook Makin’ Bacon, een website gewijd aan het helpen van food bloggers en is de voorzitter van de International Sous Vide Association.

Rundsvlees Chili, ook wel chili con carne (of “chili met vlees”) genoemd is een pittige stoofpot met chili pepers of chili poeder, vlees (meestal rundvlees), en vaak tomaten en bonen. Meestal wordt gehakte biefstuk gebruikt. In dit recept vertrekken we van een volledig stuk vlees, maar evengoed kan gehakte steak gebruikt worden. In dit recept wordt het vlees sous vide bereid en wordt er apart een kruidenmengsel gemaakt. Het sous vide bereiden van het vlees zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft. Rundsvlees chili heeft meestal veel smaak, maar soms droogt het vlees uit tijdens het koken. Door het vlees sous vide te koken, blijft het vochtig en mals. Sommige mensen hebben liever heel mals chilivlees, maar ik heb het liever op een iets lagere temperatuur zodat het meer bite heeft. Voor echt mals vlees kunt u het 12 tot 18 uur lang op 80°C laten garen, of voor biefstukachtig vlees 36 tot 60 uur lang op slechts 55°C.

Rundsvlees Chili

Rundsvlees Chili
Bereidingstijd1 dag 30 minuten
Actieve Tijd1 uur
Totale tijd1 dag 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Chili, sous vide, Sousvide
Porties: 6 personen
Calorieën: 536kcal

Ingrediënten

VOOR HET VLEES

 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 0,5 theelepel gemalen komijn
 • 0,5 theelepel gemalen koriander
 • 1 kilogram stoofvlees of braadstuk, gesneden in stukjes van een halve centimeter dik
 • zout en peper

VOOR DE CHILISAUS

 • 40 gram olijfolie
 • 200 gram ui, in blokjes gesneden
 • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
 • 125 gram wortel, in blokjes gesneden
 • 6 teentjes knoflook, Geplet en in blokjes gesneden
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 1 theelepel chipotlepeper
 • 2 laurierblaadjes
 • 1,2 kg tomatenblokjes in blik
 • 70 gram tomatenpuree
 • 2 blikken zwarte bonen van 400 gram, uitgelekt
 • 235 gram kippenbouillon

VOOR DE AFWERKING (per portie)

 • 2 eetlepels gehakte verse koriander
 • 25 gram geraspte cheddarkaas
 • 50 gram zure room

Instructies

BEREIDEN VAN HET VLEES

 • Verwarm een waterbad voor op 68,5°C.
 • Meng de kruiden voor het vlees in een kleine kom. Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi het vervolgens met het kruidenmengsel. Doe het vlees in een sous vide zak en sluit de zak af. Plaats de zak in het waterbad en laat 24 uur garen.

BEREID DE CHILISAUS VOOR

 • Verhit wat olie in een diepe pan op middelhoog vuur.
 • Doe de ui in de pan en bak 5 minuten, tot de ui doorschijnend is. Voeg de paprika, de knoflook en de wortel toe en bak nog eens 5 minuten.
 • Doe de rest van de ingrediënten in de pan en roer alles goed door elkaar. Kook tot het mengsel dikker begint te worden, 20 tot 30 minuten. Laat eventueel sudderen tot een uur indien je een intensere smaak en dikkere saus wenst.

IN ELKAAR ZETTEN

 • Haal het vlees uit de sous vide zak en voeg het toe aan de pan samen met het vocht in de zak. Roer goed om te combineren. Verwijder de laurierblaadjes en laat nog 15 minuten sudderen. Schep de chili in kommen met daarop de koriander, kaas en een toefje zure room en serveer.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1Portie | Calorieën: 536kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 55g | Vet: 18g
4.80 van 5 stemmen

Voor een bereiding van chili con carne in een slowcooker hebben we eerder al twee recepten gepubliceerd. Eén met, en een zonder aardappelen. Voor de bereiding met aardappelen kun je hier klikken, voor de bereiding zonder aardappelen kun je hier klikken. Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die sousvide klaargemaakt worden, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

1 gedachte over “Rundsvlees Chili”

 1. Ziet er zeer lekker uit,heb eens van een Amerikaan zijn recept gekregen en het is practisch hetzelfde,maar zonder SousVide.Bedankt voor recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *