Scampi pellen en aanbakken

Dit is hoe we Scampi pellen en aanbakken in een braadpan op zodanige wijze dat de scampi niet taai worden. Hierbij vertrekken we van diepvriesscampi. Diepvriesscampi moeten altijd ontdooid worden voordat ze gekookt worden. Om bevroren scampi te ontdooien haalt u ze uit de zak en legt u ze in een kom onder koud (niet warm) stromend water. Binnen een paar minuten zijn ze klaar voor gebruik. Als u het water niet wilt laten lopen, leg ze dan in een bak met koud water en laat ze rusten tot ze ontdooid zijn (op deze manier duurt het ongeveer twee keer zo lang). Voor de meeste recepten is het een goed idee om de scampi goed te drogen op keukenpapier voordat je verder gaat.

Na het ontdooien zullen we ze pellen en wordt het darmkanaaltje uit de scampi verwijderd. Dat kanaaltje is eigenlijk het spijsverteringskanaal, meestal een dunne, donkere buis van, nou ja, garnalenpoep. Het is niet per se riskant om het te eten, maar het is ook niet iets wat we zouden aanraden, omdat het zand kan bevatten (wat een onaangename textuur heeft) of bitter kan smaken, en het is gemakkelijk genoeg om er vanaf te komen. Je kunt met een schilmesje een ondiepe snee maken dwars door het pantser op de rug van de garnaal, van de kop naar de staart, en dan de ader eruit halen.

Scampi pellen en aanbakken

Hoe Scampi pellen en aanbakken
Totale tijd10 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 190kcal

Ingrediënten

  • 20 grote scampi
  • olijfolie

Instructies

Voorbereiding

  • Doe de diepgevroren scampi in koud water en laat even weken.
  • Pel de scampi, geef met een scherp mesje een sneetje over de rug en verwijder het maagdarmkanaal en leg ze op keukenpapier.

Afwerking

  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Wanneer de olie heet is, bak de scampi langs twee kanten aan.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 19g | Vet: 7g
4.50 van 2 stemmen

1 gedachte over “Scampi pellen en aanbakken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept