Gevulde Kwartels

Gevulde Kwartels

Deze bereiding is interessant om kennis te maken  met de techniek om gevogelte te ontbenen. Of beter technieken want er zijn minstens twee manieren. Bij de eerste vertrekt men met een snede over het borstbeen. Dit is allicht de gemakkelijkste manier, maar heeft als nadeel dat na het vullen de kip moet dichtgenaaid worden met touw. Bij de tweede manier komt er zelfs geen insnijding aan te pas. Hierdoor is het uitzicht na het vullen ook veel mooier.  Dit recept kan evengoed, en zelfs gemakkelijker, toegepast worden op groter gevogelte als kip of kalkoen. 

Gevulde Kwartels

Gevulde Kwartels
Passieve Tijd30 min
Totale tijd2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 697kcal

Ingrediënten

  • 4 kwartels
  • 300 gram kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 50 gram champignons
  • 40 gram pistachenoten
  • 1 snufje peper en zout
  • 150 gram boter
  • 22 cl room 1/3 voor vulling, 2/3 voor saus
  • 25 cl bruine fonds of demi-glace saus voor saus

Instructies

Voorbereiding

  • Ontbeen de kwartels. Zie hiervoor de beschrijving bij de basisbereidingen
  • Maak de farce klaar:
    - Voeg een derde van de room en het ei bij het vleesmengsel en meng goed.
    - Snij de champignonhoedjes in stukjes (eerst in plakjes en dan in vieren) en voeg bij het vleesmengsel.
    - Voeg ook de pistachenoten toe en kruid naar eigen smaak.
  • Vul de kwartels met de farce (en naai eventueel de vogeltjes dicht.)

Afwerking

  • Verwarm oven voor op 175 graden.
  • Doe boter in braadpan en bak de kwartels aan alle kanten aan.
  • Breng de kwartels met de boter over in een braadslee.
  • Laat nog ongeveer 30 minuten bakken in oven. Bedruip regelmatig met braadvocht. Indien er teveel vocht verdampt, voeg wat kokend water toe.
  • Neem de kwartels uit de pan, giet gedeelte van braadvet af en voeg eventueel wat room en bruine fonds toe. Roer de bakresten goed los en giet het vocht over in de braadpan. Laat deze saus wat inkoken

Uitrusting

Gietijzeren Pan
Oven

Notities

Voeg wat madeira toe aan de saus. Doe dit na het deglaceren.
Snij de kwartels in twee alvorens op het bord te leggen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 697kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 36g | Vet: 59g
5 van 1 stem

Geef een reactie